Karbon yönetim platformu Sweep, 73 milyon dolar yatırım aldı

Aralık ayında 22 milyon dolar alan ve şirketlerin karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı olan Sweep, 73 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Montpellier merkezli karbon yönetim platformu Sweep, B Serisi finansman turunda 73 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Coatue tarafından yönetilen yatırım turu, Tony Fadell ve mevcut yatırımcılar olan Balderton Capital, New Wave, La Famiglia ve 2050 katılımıyla gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 5 milyon dolarlık tohum finansmanı alan Sweep, Aralık 2021’de de 22 milyon dolar yatırım aldığı haberiyle gündemimize girmişti. Geçtiğimiz nisan ayında lansmanını gerçekleştiren girişim, kısa sürede güven dolu müşterilerin, endüstri ortaklarının ve yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardığını söylüyor. Sweep’in müşteri tabanında Saint Gobain ve JCDecaux gibi uluslararası şirketler yer alıyor.

2020 yılında Fransa’da kurulan Sweep, şirketlerin büyük veri içgörüleri aracılığıyla karbon ayak izlerini azaltmalarını sağlıyor. Genç şirket, işletmelerin iklim alanındaki gelişmeleri takip etmelerini kolaylaştırmak ve zorlukları ön plana çıkarmak için çeşitli protokollerle uyumlu raporlar üretiyor. Küresel iklim krizi şu anda birçok iş alanında büyük bir önem arz ettiğinden şirketler çevresel etkilerini ele alma konusunda hem hükümetler hem de tüketiciler tarafından artan bir baskı altında. Fakat çoğu büyük şirket, tedarik zinciri zorlukları ve karbon yönetiminin zorlu bir süreç olması sebebiyle iklim etkisi analizi yapmayı bir öncelik olarak görmüyor.

Sweep Kurucu Ortağı ve CEO’su Rachel Delacour, iklim eylemi konusunda hızlı çözümler üretmenin aciliyetinin arttığını ve Sweep’in bu hızlı büyümesinin bu aciliyeti yansıttığını belirtiyor. Delacour, mevcut finansmanın daha fazla şirketin iklim hedeflerini hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde karşılayan iklime dayanıklı stratejiler oluşturmasına yardımcı olmak için kullanılacağına dikkat çekti.

Güncel İçerikler