Gayrimenkul sektörünün çevresel etkilerine odaklanan Deepki, 150 milyon euro yatırım aldı

2014 yılında kurulan ve gayrimenkul sektörü için bir SaaS platformu geliştiren Deepki, 150 milyon euro yatırım aldı.

Gayrimenkul sektörü için çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim (ESG) platformu sunan Paris merkezli Deepki, C Serisi finansman turunda 150 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. One Peak ve Highland Europe tarafından ortaklaşa yönetilen finansman turu, Revaia, Large Venture fund, Hi Inov ve Statkraft Ventures katılımıyla gerçekleşti.

2014 yılında kurulan ve gayrimenkul sektörü için bir SaaS platformu geliştiren Deepki, şirketlerin daha iyi kararlar almalarına yardımcı olduğunu iddia ediyor. Deepki, gayrimenkul yatırımcılarının, sahiplerinin ve yöneticilerinin gayrimenkul varlıklarından kaynaklanan karbon emisyonlarından başlayarak ESG kriterlerini takip edip analiz edebilmelerine yardımcı oluyor.

2050 yılına kadar net sıfıra ulaşma hedefi olan gayrimenkul sektörü şu anda toplam karbon emisyonunun yaklaşık %40’ını oluşturuyor. Ölçülmeyen bir şeyin azaltılamayacağını belirten Deepki, gayrimenkul yatırımcılarını yeni ve mevcut projelerle çevresel etkilerini azaltmaya teşvik ediyor. Şirket, enerji, su ve atık gibi verilerin toplanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bu süreci neredeyse tamamen otomatikleştirmeye ve basitleştirmeye çalışıyor.

Deepki Kurucu Ortağı ve CEO’su Vincent Bryant, yaptığı açıklamada, “2030 yılına kadar emisyonlarını yarıya indirmek ve 2050 yılına kadar net sıfır hedefine ulaşmak istiyorsa, küresel emlak sektörünün şimdi harekete geçmesi gerekiyor” sözlerine yer verdi. Deepki müşteri tabanında AEW, Tikehau, Generali RE, DeA Capital, Allianz Real Estate, Warburg HIH, Azora Capital ve Neinver yer alıyor.

Deepki, şu anda 5 Avrupa başkentinde olmak üzere 150 çalışandan oluşan bir ekip ile hizmet veriyor. Şirket, SaaS platformundan yararlanarak 38 farklı ülkede toplam 500 milyon metrekarelik binaları takip etme ve izleme faaliyetlerini sürdürüyor.

Güncel İçerikler