Sağlık hizmetinde dil engelini kaldırmaya odaklanan Jeenie, 9.3 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık çalışanları ve hastaları 30 saniyeden daha kısa sürede canlı tercümanlara bağlayan Jeenie, 9,3 milyon dolar yatırım aldı.

Hasta ve sağlık çalışanları arasındaki dil engelini kaldırmak amacıyla canlı tercüme hizmeti veren Jeenie, A Serisi finansman turunda 9,3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, önde gelen bir dijital sağlık büyüme sermayesi şirketi olan Transformation Capital tarafından yönetildi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki her beş kişiden biri İngilizce dışında bir dil konuşuyor ve bu da sağlık hizmetinde her gün iletişim yetersizliğine neden oluyor. İletişim sorunları kötü tedavi sonuçları ve yasal sonuçlar doğurabiliyor. Federal yasalar, sağlık hizmeti sağlayıcılarının, masrafları kendilerine ait olmak üzere profesyonel tercümanlık hizmetlerini sunmasını şart koşuyor. Fakat, sağlık merkezlerinin yalnızca yaklaşık %60’ı isteğe bağlı hizmetler sunabiliyor.

Jeenie, şu anda ABD genelinde yüzlerce sağlık tesisinde kullanılıyor. Jeenie’nin mobil ve web platformları, sağlık çalışanları ve hastaları 30 saniyeden daha kısa sürede canlı tercümanlara bağlıyor. Girişim, küçük kliniklerden büyük sağlık merkezlerine kadar her büyüklükteki sağlık kuruluşunun ihtiyaçlarına hizmet eden, isteğe bağlı bir platform sunuyor.

Sağlık çalışanları ve bakıcılar, Jeenie uygulamasını açarak hastanın dilini seçtikten sonra bir tercümanla görüntülü veya sesli arama başlatabilir. Jeenie, Amerikan İşaret Dili ve yerli diller dahil olmak üzere, isteğe bağlı olarak 300’den fazla dilde 7/24 tercüme hizmeti sunulmasına olanak tanır.

Jeenie CEO’su ve Kurucu Ortağı Kirsten Brecht Baker, yaptığı açıklamada, “Jeenie, dil yardımını her yerde yaygınlaştırmak için yaratıldı, böylece dünyadaki herkes dil engeli olmadan etkili bir şekilde iletişim kurabilir” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler