Web siteleri için çeviri çözümü geliştiren Weglot, 50 milyon dolar yatırım aldı

2016'da kurulan ve 60.000'den fazla işletmenin web sitesinin birçok dile çevrilmesine yardımcı olan Wetlog, 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Web siteleri için bir çeviri teknolojisi geliştiren Fransa merkezli girişim Weglot, küresel teknoloji ve dijital odaklı yatırım şirketi Partech liderliğindeki A Serisi finansman turunda 50 milyon dolar (45 milyon euro) yatırım aldığını duyurdu.

Uluslararası ticari ilişkilerde büyüme ve dijital ortamda gerçekleştirilen faaliyetlerin artması, birden fazla dilde hizmet veren web sitelerine duyulan ihtiyacı artırdı. Birden fazla pazarda faaliyet gösteren işletmeler için ise, web sitelerini bu pazarların dillerine çevirmek zorlu bir süreçtir.

2016 yılında Augustin Prot ve Remy Berda tarafından birlikte kurulan Paris merkezli SaaS girişimi Weglot, işletmelerin web sitelerini birden fazla dile çevirmelerine yardımcı olan bir yazılım geliştirir. Weglot’un kod gerektirmeyen web sitesi çevirme çözümü hem web sitelerinin içeriğini çevirmeye hem de içeriklerin görüntülenmesine yardımcı olur. Beş yıldan fazladır faaliyet gösteren şirket, bugüne kadar Birleşmiş Milletler, Spotify, IBM, Tupperware, Steve Madden, Volcom ve Nikon dahil olmak üzere 60.000’den fazla şirketin web sitesinin birçok dile çevrilmesine yardımcı olmuştur.

Weglot, bu yatırımı web sitesi çeviri yazılımında küresel bir lider olarak pazar payını daha da genişletmek için kullanmayı planladığını açıkladı. Mevcut yatırım, Weglot’un çözümünün gelişimini daha da büyütmesine ve genişlemesini sürdürmesine yardımcı olacak. Weglot, 2017 yılında SIDE Capital’dan bir tohum finansmanı almıştı. Şirketin, yeni duyurduğu A Serisi finansman turu, 2017 yılından itibaren alınan ilk dış sermaye olması niteliğini taşıyor.

Güncel İçerikler