Doğrudan tüketiciye lüks giyim markası ME+EM, 55 milyon sterlin yatırım aldı

Türkiye’nin de dâhil olduğu çok sayıda ülkeye teslimat yapan lüks giyim markası ME+EM, 55 milyon sterlin yatırım aldı. Şirket, mevcut yatırımı başta ABD olmak üzere uluslararası faaliyetlerini geliştirmek için kullanacak.

İngiltere merkezli doğrudan tüketiciye lüks moda markası ME+EM, Highland Europe liderliğindeki bir finansman turunda 55 milyon sterlin yatırım aldığını duyurdu.

ME+EM, İngiliz girişimci ve eski reklam yöneticisi Clare Hornby tarafından kuruldu. Şirket, İngiltere’nin ilk ve en hızlı büyüyen doğrudan tüketiciye yönelik lüks moda markası olduğunu iddia ediyor. Aracıları tamamen ortadan kaldıran ME+EM, sürdürülebilir malzemeler kullanılarak aile üyeleri tarafından üretilen giysilerin satışını gerçekleştirerek makul bir fiyata en yüksek standardı sunuyor. Londra’da kurulan girişim, şu anda Türkiye de dâhil olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda ülkeye teslimat yapıyor.

Neredeyse tamamen çevrimiçi satışa odaklanan ME+EM, özellikle “meşgul” kadın tüketicilere ve moda editörlerine hitap ettiğini belirtse de, dünyanın farklı yerlerinden lüks modaya ilgi gösteren kadınlara hitap ediyor. Bu tüketiciler, kaliteden veya uygun fiyattan ödün vermek zorunda kalmadan diledikleri gibi alışverişlerini yapabiliyor. İnsanların lüks giyime erişimini yaygınlaştırmak isteyen şirket, sürdürülebilirlik ve ürünlerin uzun ömürlü olması gibi ilkelere önem veriyor. ME+EM, müşterilerin giyim konusuna kafa yormalarına gerek kalmadan bir tuşa dokunarak birbirine uyan giysileri satın alabilmelerine yardımcı oluyor. Marka, İngiliz kraliyet ailesinin bir üyesi olan Cambridge Düşesinin yanı sıra, Strictly sunucusu Claudia Winkelman tarafından tercih ediliyor.

ME+EM, üç yıl içinde marka gelirini üç katına çıkardı. ABD’li müşterilerden gelen talep, markanın New York ve Boston’da yeni mağazalar açmasını hızlandırdı. Mevcut yatırımı ürünlerini daha fazla uluslararası müşteriye ulaştırmak için kullanacağını söylüyor. Küresel olarak gelirinde önemli bir artış sağlayan ME+EM, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki genişlemesini hızlandıracak ve ardından Avrupa kıtası, Avustralya ve Orta Doğu’da yeni coğrafyalara genişleyecek.

Güncel İçerikler