Uzaktan çalışma sürecini yöneten Omnipresent, 120 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan çalışan şirketlerin önündeki engelleri aşmalarına yardımcı olan ve süreci kolaylaştıran Londra merkezli Omnipresent, 120 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketlerin uzaktan çalışma iş modelini sürdürmelerini kolaylaştırmak için çözümler sunan Omnipresent, B Serisi finansman turunda 120 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Kinnevick ve küresel bir lider teknoloji şirketi olan Tencent liderliğindeki yatırım turu ayrıca Uncorrelated Ventures tarafından katılım gördü.

Londra merkezli Omnipresent, Matthew Wilson ve Micheal Smith tarafından 2019 yılında kuruldu. Şirketin kuruluşundan kısa bir süre sonra hayatımıza giren Covid-19 pandemisi iş dünyasında önemli değişimlere sebep oldu. Bu süreçte pek çok sektörden işletmeler uzaktan veya hibrit çalışma modelini benimseyerek küresel çalışmanın hız kazanmasına zemin hazırladı. Bu duruma en iyi örnek olarak, Omnipresent, 2021 yılında gelirini 25 kat arttırdı; ekibini ise 10 kat büyüttü.

Şirket, kuruluşların uluslararası istihdamın önündeki engelleri aşmalarına yardımcı oluyor. Omnipresent’ın dijital teklifi olan OmniPlatform, yöneticilerin tüm uzaktan çalışan kişilerin verilerini tek bir platformda görmelerini sağlayarak daha öncesinde manuel olarak yönetilen tüm süreçleri basitleştiriyor.

Uzaktan çalışma modelini benimseyen şirketler için çözümler sunan Omnipresent’ın çalışanları da bu model ile görevlerini sürdürüyor. Tamamen uzaktan çalışan şirketin açıkladığı verilere baktığımızda, 40’tan fazla ülkede 230’dan fazla çalışan ile birlikte hizmet verdiğini görüyoruz. Omnipresent Kurucu Ortağı ve Eş CEO’su Matthew Wilson, yaptığı açıklamada, Omnipresent’ın şu anda hiper büyüme aşamasında olduğunun altını çizdi.

Küresel bir işletme olan Omnipresent, dünya çapında 160’dan fazla ülke ve bölgede yer alan şirketlerin uluslararası ekiplerini kurmaları için uzmanlığını kullandığını belirtiyor. Şirket, 2022 yılında küresel istihdam platformuna yönelik talebi karşılamak için ekibini genişletmeyi planlıyor. Mevcut yatırım , Omnipresent’ın ürün teklifini geliştirmesine ve uluslararası genişlemesini sürdürmesine yardımcı olacak.

Güncel İçerikler