Otonom teslimat araçları üreten Whale Dynamic, 2,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Çin'li otonom teslimat araç üretim girişimi olan Whale Dynamic, 2,5 milyon dolarlık tohum yatırım aldı. Girişimin hedefleri arasında ABD pazarına açılmak var.

David Chang tarafından kurulan Shenzhen merkezli bir otonom teslimat girişimi olan Whale Dynamic, yaklaşık 2,5 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını duyurdu. Tur, Çin’in önde gelen finans kuruluşlarından biri tarafından yönetilen Pekin merkezli bir yatırım şirketi Qianchuang Capital tarafından yönetildi. Tura gayrimenkul geliştiricileri tarafından desteklenen bir Çin yatırım fonu olan Shangbang Huizhong da katılım gösterdi.

Bu yatırımla beraber Whale Dynamic, mevcut 30 çalışandan oluşan ekibini genişletmek ve Çin, ABD gibi pazarlarda araştırma yapmak için kullanacak. Huawei eski çalışanı Qi Wei tarafından yönetilen şirket, Mayıs ayında bazı Çin şehirlerinde ilk prototip otomobil testini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

2018 yılında kurulan Whale Dynamic, direksiyon simidi ve sürücü koltuğundan kurtularak Nuro benzeri sürücüsüz teslimat kamyonları geliştiriyor. Girişim henüz adı açıklanmayan bir Çinli üreticiyle araçların üretimi için anlaşma aşamasında.

Baidu‘nun akıllı sürüş grubunda ürün müdürü olarak çalışan Chang, Whale Dynamic’in, otonom teslimat araçları üreten Nuro’ya göre maliyet açısından daha avantajlı olduğunu düşünüyor. Nuro, parçaları ABD’de monte ederken, Whale Dynamic’in araçlarının üretiminden montaja kadar tüm aşamaları Çin’de gerçekleşiyor. Bu sayede Whale Dynamic, Amerikalı rakiplerine göre fiyat avantajına sahip oluyor. Araçların her birinin fiyatı yaklaşık 20.000 dolar.

Whale Dynamic ayrıca, Çin’de Meituan ve JD.com gibi kendi otonom teslimat araçlarını test etmeye başlayan şirketlerle rekabet halinde. Chang, daha yavaş ve daha maliyetli binek otomobiller üzerinde test yapmayı tercih ediyor. Bu sayede şirketin teknolojisinin uzun vadede daha verimli olacağına inanıyor.

Chang, nihayetinde firmasını ABD’de kurmak ve orada ekspres teslimat hizmetlerini ve süpermarketleri hedef almak istiyor. Chang, Çin’de işe başlama nedenini “Çin’de çok daha düşük maliyetlerle çok daha hızlı testler yapabilirsiniz” şeklinde açıklıyor.

Güncel İçerikler