Yeni nesil bankacılık platformu ClearBank, 175 milyon sterlin yatırım aldı

2017 yılında piyasaya sürülen yeni nesil bankacılık platformu ClearBank, Apax Digital liderliğinde 175 milyon sterlin yatırım aldı.

Birleşik Krallık merkezli yeni nesil bankacılık platformu ClearBank, 175 milyon sterlin (230 milyon dolar) yatırım aldığını duyurdu. Apax’ın büyüme sermayesi kolu Apax Digital liderliğindeki finansman turu, mevcut yatırımcılar CFFI UK Ventures Ltd ve PPF Financial Holdings BV tarafından katılım gördü.

Bankalara ve diğer müşterilere ödeme işlemleri ve diğer finansal hizmetler konusunda bankacılık altyapısı sunan ClearBank, 2015 yılında kuruldu ve 2017 yılında piyasaya sürüldü. Şirket, Birleşik Krallık’taki tüm bankacılık ödeme planlarına doğrudan erişimi olan tek yeni nesil ödeme sağlayıcısı olduğunu iddia ediyor. Bankacılık altyapısında gerekli olan tüm işlemleri yöneten ClearBank, önde gelen finansal markaların müşterilerine 13 milyonun üzerinde hesap sağlıyor. Eski sistem kullanıcılarının aksine ClearBank’in finansal hizmetlerine daha fazla hız, verimlilik ve kullanım kolaylığı sağlayan tek bir API üzerinden erişiliyor. Ayrıca, müşteriler arasında ödemelerin anında yapılması, anlaşmazlıkların ortadan kaldırılması ve maliyetin düşürülmesi dahil olmak üzere çok sayıda durum göz önünde bulunduruluyor.

ClearBank, yeni sermayeyi öncelikle Avrupa’da olmak üzere küresel tekliflerini geliştirmek için kullanmayı planlıyor. Şirket, uzun vadede Kuzey Amerika ve Asya Pasifik’te faaliyetlerine başlamayı hedefliyor. 2021 yılında başarılı bir şekilde büyüyen şirket, “Deloitte 2021 UK Technology Fast 50” ve “2021 Card & Payments Award for Best Service” ödüllerinde 1 numaralı en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olarak ödüllendirildi.

ClearBank müşteri tabanında Tide, Coinbase, Chip ve Oaknorth Bank dahil olmak üzere 200’den fazla finans kurumu ve fintech girişimi yer alıyor.

Güncel İçerikler