B2B pazar yeri Profishop, Tiger Global’den 35 milyon dolar yatırım aldı

Yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren Profishop, Tiger Global'den 35 milyon dolar yatırım aldı.

İş ve endüstriyel ortamlar için ürünler satan Almanya, Bremen merkezli Profishop, 35 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tiger Global Management, bu yatırım turunda Profishop’u destekleyen tek yatırımcı oldu.

Yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren Profishop, Arasch Jalali ve eşi Anna Hoffmann tarafından kuruldu. Şu anda Almanya’daki en büyük mağazasıyla birlikte 13 pazarda faaliyet gösteren Profishop, bu yılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyetlerine başlamaya hazırlandı. Şirketin Kurucu Ortağı ve CEO’su Arasch Jalali, yaptığı açıklamada, şirketin 500.000 ürün ile 100 milyon dolarlık satış elde ettiğini ve başlangıçtan bu yana Profishop’ın her yıl %100 ile %120 arasında büyüdüğünü söyledi. Şirket, elektrikli el aletlerinden çalışma tezgahlarına, tarım ve yiyecek içecek ekipmanlarından ofis malzemelerine kadar iş ve endüstriyel ortamlar için çok sayıda ürün satıyor.

B2B pazaryerlerinin modernleşmesini sağlamak istediğini belirten girişim, geleneksel iş yapma yöntemlerine alışmış şirketleri platformuna çekmekte zorlandığını da belirtiyor. Profishop, doğrudan üretici şirketlerle çalışmak için Alman imalat endüstrisinden doğrudan yararlanıyor. Bir ticari müşteri, Profishop’un platformundan bir ürün satın aldığında sipariş doğrudan üretici şirkete iletiliyor ve ardından o işletmeye teslimat gerçekleştiriliyor. Bu yaklaşım sayesinde Profishop, yalnızca alıcı ve satıcı arasındaki ilişkiyi kolaylaştırmakla kalmıyor; aynı zamanda üreticilerin müşterilerin neler almak istediğine yönelik veri elde etmelerini basitleştiriyor.

Sipariş ve teslimat süreci için toptancılarla doğrudan çalışan Profishop, hem Avrupa’da hem de ABD gibi daha uzak bölgelerde işini ve platformunu genişletmeye devam etmek için 35 milyon dolar değerindeki yeni sermayeden yararlanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler