120 milyon dolar yatırım alan Webflow’un değerlemesi 4 milyar dolara ulaştı

Kod gerektirmeden profesyonel web sitesi oluşturulmasını sağlayan Webflow, 120 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Kod gerektirmeden profesyonel web sitesi oluşturmanızı ve içerik yönetim sistemi geliştirmenizi sağlayan Webflow, C Serisi finansman turunda 120 milyon dolar yatırım alarak 4 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Y Combinator Continuity fonu liderliğindeki finansman turu, mevcut yatırımcılar CapitalG, Accel, Silversmith ve Draper Associates‘in katılımıyla gerçekleşti. Alınan 120 milyon dolarlık mevcut yatırım ile birlikte Webflow, bugüne kadar toplam 330 milyon dolar yatırım aldı.

San Francisco merkezli Webflow, 2013 yılında Bryant ChouSergie Magdalin ve Vlad Magdalin tarafından kuruldu. Şirket, yazılımcıların kodla oluşturdukları şeyleri görsel olarak ve kod bilgisi gerektirmeden oluşturmalarına yardımcı oluyor. Girişim, serbest çalışanlar, küçük ve orta ölçekli şirketler ve farklı tecrübelere sahip ekiplerin web tabanlı işletmeler kurmalarını sağlamayı hedefliyor. Genel olarak baktığımızda, Webflow kullanıcılarının sayısı şu anda 3,5 milyondan fazla. Şirket, 2021’de toplamda 450.000’den fazla site oluşturduğuna ve Webflow tarafından barındırılan sitelere yapılan ziyaretlerin artık ayda 10 milyarı aştığına dikkat çekiyor.

İnterneti daha kapsayıcı bir yer haline getirmeyi misyon edinen Webflow, araçlarını daha fazla insan için daha erişilebilir hale getirerek iş büyümesini hızlandırıyor. Webflow, girişimciler ve yaratıcı ajanslardan Fortune 500 şirketlerine kadar çok sayıda büyük şirket ve ekiplerinin web siteleri oluşturmasına yardımcı oldu. Webflow’un önemli kurumsal müşterileri arasında PwC, Univision, TED ve Discord gibi şirketler yer alıyor. Ayrıca, şirketin kurumsal ürünü Webflow Enterprise geçtiğimiz yıl 6 kat büyüme sağladı.

Güncel İçerikler