Yapay zeka altyapısına odaklanan Run:ai, 75 milyon dolar yatırım aldı

Atlas yazılım platformunu geliştirmek isteyen Tel Aviv merkezli Run:ai, C Serisi finansman turunda 75 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Yapay zeka altyapı düzenlemesinin yönetimini basitleştiren Tel Aviv merkezli şirket Run:ai, C Serisi finansman turunda 75 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bir önceki B Serisi turuna liderlik eden Tiger Global Management bu turda da lider konumunda. Mevcut yatırımcılar TLV Partners ve S Capital VC, Seri C tura katılım sağlayan diğer isimler arasında yer alıyor. Mevcut yatırımın ardından girişimin bugüne kadar aldığı finansman 118 milyon dolara yükseldi.

Run:ai Atlas platformu, kuruluşların AI kaynaklarını geliştirmelerinin tüm aşamalarını destekleyen birleşik bir platform kullanmalarına olanak tanıyor. Run:ai platformunda Jupyter Notebook ve PyCharm gibi araçlar için yerleşik entegrasyonlar kullanarak araştırmacılara platformla etkileşim kurmaları için basit yollar sunuluyor. Geliştiriciler, Jupyter Notebook gibi standart araçlar aracılığıyla kaynaklarla etkileşimde bulunmaya devam ederken, BT ekipleri bu kaynakların nasıl kullanıldığına dair daha iyi veriler elde edebilir.

Run:ai müşterileri arasında Fortune 500 şirketlerinin yanı sıra, finans, otomotiv, sağlık ve oyun gibi çeşitli sektörlerden son teknoloji yapay zeka girişimleri ve önde gelen akademik yapay zeka araştırma merkezleri yer alıyor.

Run:ai, geçtiğimiz yıl yıllık gelirinde 9 kart artışla platformunu büyütürken, personel sayısı da aynı dönemde üç kattan fazla artış gösterdi. Yapılan açıklamaya göre mevcut finansman şirketin uluslararası ekibini büyütmesi ve Atlas yazılım platformunu geliştirmesi için kullanılacak. Bununla birlikte Run:ai, stratejik satın almaları göz önünde bulunduracağına dikkat çekiyor.

Güncel İçerikler