Eski Opsgenie mühendislerinin kurduğu Ankara merkezli Resmo, 1.3 milyon dolar tohum öncesi yatırım aldı

Eski Opsgenie mühendislerinin kurduğu Resmo, tohum öncesi turda ScaleX Ventures ve Fatih Arslan‘dan 1.3 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Serhat Can ve Mustafa Akın tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde kurulan Resmo, çalışmalarını Ankara’da sürdürüyor ve yaklaşık 10 kişilik bir ekibi var. Geçtiğimiz ay ofislerini ziyaret edip, güzel bir video içerik ürettik, bu postun aşağı kısmından ulaşabilirsiniz.

Bulut ortamlarının günden güne büyümesi ve SaaS ürünlerinin operasyonda önemli yer tutması ile modern geliştirme ortamlarında oluşturulan kaynakların takibi, görünürlüğü ve güvenliğini sağlamak oldukça zor.

Bu noktadaki zorluklara çözüm olarak kurulan Resmo, tüm bulut (cloud) ve SaaS kaynakları anlık olarak takip edip, güvenlik ve uyumluluk açığı varsa tespit edip, güvenlik takımlarının modern ortamlarda görünürlük almasını sağlıyor. Topladığı tüm veriyi SQL ile sorgulanabilir hale de getiren Resmo, devops ve security takımlarının önemli değişiklerden haberdar olup, hızlı bir şekilde aksiyon alabilmesine olanak sağlıyore

Kuruculardan Serhat Can, “Bu yatırımla birlikte ekibimizi büyütmek istiyoruz. Ayrıca ürünü geliştirmek ve globalde ilk müşterilerimizi edinmek de bu turla ilk hedeflerimiz arasında.”

Resmo’nun hikayesi

Girişim, 2018 yılında Atlassian tarafından satın alınan Opsgenie’nin ilk iki mühendisi Serhat Can ve Mustafa Akın tarafından kuruldu. Kurucular, Cloud yazılımının oluşturulması ve çalıştırılması için yıllar harcadı. Bulut sağlayıcılarının sunduğu mevcut güvenlik araçlarından ve hantal uyumluluk süreçlerinden memnun değillerdi. Resmo, Bulut ve SaaS kullanıcıları için kapsamlı bir varlık görünürlüğü ve güvenlik çözümü sunarak güvenlik ekibinin hayatını çok daha kolaylaştırmayı hedefliyor.

Mustafa Akın “Resmo’yu başlattık çünkü aylar olmasa da haftalar harcıyorduk, gerekli tüm bilgileri manuel olarak topladık ve uyumluluk için ekran görüntüleri aldık. Hiçkimsenin altyapıyı ve çevresindeki araçları tam olarak göremediğini fark ettik. Veriler hep oradaydı. Sadece DevOps’ta öğrendiklerimizi alıp, yeni nesil modern güvenlik ekiplerine özel bir çözüm geliştirmemiz gerekiyordu ve Resmo ile bunu yaptık.” dedi.

Şirketler, tüm operasyonlarını Bulut sağlayıcıları üzerinde inşa ediyor ve birçok SaaS aracı kullanıyor. Bu süreçler hızla karmaşıklaşıyor ve kalabalıklaşıyor. Her kullanıcı, her depolama, dijitaldeki her varlık bir güvenlik açığı kaynağı haline geliyor. Bu karmaşık ortamlarda güvenlik ekipleri basit bir çözüme ihtiyaç duyuyor. Resmo, gerekli yapılandırma verilerini gerçek zamanlı olarak topluyor ve tüm modern varlıklarınız için merkezi bir havuz oluşturuyor. SQL kullanarak tüm verilerinizi sorgulayabileceğiniz ve uyumluluk ve güvenlik konusunda kullanıma hazır bilgiler alabileceğiniz tek yerdir.

Güncel İçerikler