Ford, 2024 yılında Avrupa’da 7 yeni elektrikli araç tanıtacak

Ford, 2024 yılında Avrupa'da 7 yeni elektrikli araç tanıtacak. Şirket ayrıca, ilerleyen tarihlerde Türkiye'de bir elektrikli araç pil tesisi kurmayı planlıyor.

Ford, 2024 yılına kadar Avrupa’da yedi yeni elektrikli araç tanıtmayı planlıyor. Seri, kompakt Puma’nın elektrikli versiyonunun yanı sıra beş kişilik “orta boy” ve “spor” modeller de dahil olmak üzere crossover modellerine odaklanacak. Ayrıca, daha küçük Courier kaplamaları ve özel modeller dahil olmak üzere Transit ve Tourneo minibüslerinin yeni sürümleri de beklenebilir.

Orta boy crossover, Ford’un yeni Köln tesisinden seri olarak üretilen ilk elektrikli otomobili olacak. Araç tek şarjda 500 kilometre gidebilecek ve 5 koltuğa sahip olacak. Ford, aracı bu yıl içinde resmen tanıtacak ve 2023’te üretime başlayacak.

Transit Custom ve Tourneo Custom’ın da 2023’te Puma, spor crossover, Transit Courier ve Tourneo Courier’in ise 2024’te piyasaya çıkması planlanıyor. Mustang Mach-E ve E-Transit şimdiden Ford’un Avrupa serisinin bir parçası. Ford, 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli araç yelpazesine geçmeyi ve 2035 yılına kadar benzin ve dizeli tamamen envanterinden çıkarmayı umuyor.

Ford’un iddialı araç elektrifikasyon planlarını desteklemek için Ford, SK On Co. ve Koç Holding ile Türkiye’de sektör lideri yeni bir ortak girişim işi için Mutabakat Zaptı imzaladı. Nihai bir anlaşmanın imzalanmasına bağlı olarak, üç ortak Avrupa’nın geniş bölgesindeki en büyük elektrikli araç pil tesislerinden birini kurmayı planlıyor.

Ortak girişim Ankara yakınlarında kurulacak ve pil dizi modüllerine montaj için yüksek Nikel NMC hücreleri üretecek. Türk Hükümeti’nin desteğiyle beraber üç ortağın batarya ortak girişimine yapmayı planladığı yatırım Avrupa’daki büyük ve küçük ticari araç operatörlerine doğrudan fayda sağlayacak, enerji ve işletme maliyetlerini azaltacak ve CO2 azaltımına önemli bir katkı sağlayacak.

Güncel İçerikler