Şirketlerin anket oluşturmasını kolaylaştıran Typeform, 135 milyon dolar yatırım aldı

2012'de piyasaya sürülen Barselona merkezli Typeform, Sofina liderliğinde 135 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketlerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmalarına yardımcı olan SaaS platformu Typeform, Sofina liderliğindeki C Serisi finansman turunda 135 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tura, General Atlantic, Index Ventures, Point Nine Capital ve Connect Ventures gibi mevcut yatırımcıların yanı sıra, Top Tier Capital Partners, GP Bullhound, Teamworthy Ventures ve Trium Venture Partners da katılım sağladı. Seri C finansman turu, Typeform’un toplam yatırımını 187 milyon doların üzerine çıkardı.

2012’de piyasaya sürülen Barselona merkezli girişim, şirketlerin etkileşim kurarak işlerini büyütmelerine yardımcı olan kod gerektirmeyen bir platformdur. Formlar, testler, anketler ve video çözümleri sunan Typeform, şirketler için dijital etkileşimleri kolaylaştırmayı hedefliyor. Typeform verilerine göre şirketin platformu yılda 500 milyondan fazla dijital etkileşimin gerçekleşmesini sağlıyor. Şirket, ürün işlevselliğini ve de estetiği ön planda tutarak, HubSpot ve Google Sheets gibi uygulamalarla sorunsuz bir şekilde entegre olabiliyor.

Dünya çapında 125.000’den fazla işletme tarafından kullanılan Typeform, 2018’den bu yana yıllık gelirini üç kattan fazla artırdığını söylüyor. Şirket, hem Barselona hem de San Francisco’daki ofislerine erişim sağlayan ve tamamen uzaktan çalışan 450 kişilik bir ekip ile hizmet veriyor. Typeform, çalışan sayısını yıldan yıla yüzde 35 artırdığını belirtiyor.

2017 yılındaki B Serisi yatırımın ardından şirket, konuşma etkileşimi tekliflerine yeni araçlar ekledi. Bunun yanı sıra, görüntülü konuşma çözümü olan VideoAsk ve Typeform Chat gibi yeni ürünleri piyasaya sürdü. Typeform, ürün gelişimini hızlandırmak, çalışan sayısını artırmak ve stratejik ortaklıklarını derinleştirmek için bu yatırımdan yararlanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler