Robotik teknoloji ile ev inşa eden Diamond Age, 50 milyon dolar yatırım aldı

3D yazıcı ve robotik teknolojisi ile ev inşa eden Diamond Age, 50 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, bu finansmanı ilk ticari sözleşmesini yürütmek için kullanmayı planlıyor.

3D yazıcı ve robotik teknolojilerini kullanarak herkes için ev sahibi olmayı kolaylaştırmayı hedefleyen Diamond Age, A Serisi finansman turunda 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Prime Movers Lab tarafından yönetilen finansman turu, Alpaca VC, Dolby Family Ventures, Timber Grove Ventures, Gaingels ve Signia Venture Partners tarafından katılım gördü.

Russell Varone ve Jack Oslan tarafından kurulan Diamond Age, yeni bir ev inşa etmek için gereken el emeğinin %55’ini dengelemek için robotik araçlar kullanıyor. 3D yazıcı teknolojisinden ve robotik teknolojiden yararlanan girişim, inşaat süresini yaklaşık 9 aydan 30 güne indirme sözü veriyor. Şirket, 3 yatak odalı ve 2 banyolu bir evi 11 ayda, yani planlanandan 4 ay önce teslim etti. Diamond Age tarafından yapılan açıklamaya göre bu gelişme şirketin önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ulusal bir ev üreticisi ile ilk sözleşmesine yol açtı.

Diamond Age, sadece birkaç yıl önce 8 milyon dolarlık başlangıç finansman turunu başarıyla tamamlamıştı. Şirket, yaptığı açıklamada, bir önceki yatırımdan bu yana teknolojisini büyük ölçüde geliştirdiğini ve 2.000 metrekarelik bir evin tasarımı ve inşa edilmesini başardığını söylüyor. Diamond Age Kurucu Ortağı ve CEO’su Jack Oslan, ilk kez ev alacak kişilerin yaş ortalamasının giderek artması sebebiyle kiralık konutlara olan talebin arttığına dikkat çekiyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde 7 milyondan fazla konut eksikliği söz konusu. Oslan, yeni nesil ev alıcılarının ilk evlerini satın almalarına yardımcı olarak tüm konut ekosistemine yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Diamond Age, son finansmanı robotik platformunu geliştirmek ve ilk ticari sözleşmesini yürütmek için kullanmayı planladığını ekledi.

Güncel İçerikler