Tüketicilerin elektrik faturalarında tasarruf yapmalarını sağlayan Tibber, 90 milyon euro yatırım aldı

Norveç merkezli yeşil teknoloji girişimi Tibber, 90 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tüketicilerin faturalarında tasarruf yapmalarına ve elektrik tüketimini daha akıllı hale getirmelerine yardımcı olan Norveç merkezli Tibber, bugün C Serisi finansman turunda 90 milyon euro yatırım aldı. Summa Equity tarafından yönetilen tur, mevcut yatırımcılar Balderton, Eight Roads ve Schibsted Ventures tarafından katılım gördü.

2016 yılında Daniel Lindén ve Edgeir Vårdal Aksnes tarafından kurulan Tibber, yenilikçi iş modeliyle enerji endüstrisinde devrim yaratmayı hedefleyen İskandinav merkezli bir yeşil teknoloji girişimidir. Yıllarca enerji endüstrisinde çalışan Lindén ve Aksnes, enerji şirketlerinin en büyük ilgisinin daha fazla kar elde etmek için daha fazla enerji satmak olduğunu söylüyor.

Girişim, misyonunun sürdürülebilir enerji tüketimini tüm haneler için basit ve uygun maliyetli hale getirmenin yanı sıra, Avrupa’daki haneler için konutlarda enerji tüketimini %20 oranında azaltmak olduğunu söylüyor. Tibber, müşterilere enerji kullanımı ve akıllı ev cihazlarıyla ilgili gerçek zamanlı analizler sağlayarak, müşterilere enerji kullanımları üzerinde kontrol sağlıyor. Şirket, 2016’dan itibaren yaklaşık 200.000’den fazla müşterinin her ay elektrik tüketimini ve enerji faturalarını düşürmesine yardımcı olduğunu belirtiyor.

Homepage header image

Tibber’in teklifi, müşterilerine satın alma fiyatına yenilenebilir enerji ve enerji tüketimlerini kontrol etmeleri için yardımcı olan akıllı teknolojiler sunar. Tibber uygulaması, çevrimiçi mağazası aracılığıyla elektrikli araç şarj cihazları, akıllı termostatlar ve Tibber Pulse gibi enerji okuma cihazlarının yer aldığı çok sayıda akıllı ev cihazı da sunuyor.

Şu anda Norveç, İsveç ve Almanya’da faaliyet gösteren şirket, önümüzdeki günlerde Hollanda’da piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Tibber, Berlin, Førde, Helsinki, Amsterdam ve Stockholm’deki 5 ofiste bulunan 110’dan fazla üyesiyle birlikte hizmet veriyor. Tibber, 2021 yılında müşteri aboneliklerinde 120 binden 400 binin üzerine çıkarak güçlü bir büyüme yaşadı.

Güncel İçerikler