Bitki bazlı alternatif yumurta üretimine odaklanan Perfeggt, 3.6 milyon euro yatırım aldı

Tavuk yumurtalarının tadı ve dokusunda bitki bazlı bir yumurta alternatifi geliştiren Perfeggt, 3,6 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. 

Kasım 2021‘de hikayesine yer verdiğimiz Berlin merkezli foodtech girişimi Perfeggt, bugün yeni bir yatırım haberi ile karşımızda. Özel araştırma ve geliştirme yoluyla en iyi alternatiflere yönelik sürdürülebilir bitki bazlı ürünlerin üretimine odaklanan Perfeggt, 3.6 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Küresel yumurta üretimi son 20 yılda hacmini neredeyse ikiye katladı ve 2030 yılına kadar üretimin 138 milyon tona ulaşması bekleniyor. Yumurta üretimine artan bu talep, aynı zamanda daha fazla insanın bitki bazlı alternatiflere yönelmesine ve geleneksel gıda endüstrisinin alternatiflerle sarsılmasına zemin hazırladı.

2021 yılında Tanja Bogumil (CEO), Gary Lin ve Bernd Becker (CPO) tarafından kurulan Berlin merkezli Perfeggt, özel araştırma ve geliştirme yoluyla tavuk yumurtalarının tadı ve dokusunda bitki bazlı bir yumurta alternatifi geliştiriyor. Girişim, geleneksel koşullardan gıda üretimine yönelik daha sürdürülebilir ve özenli bir yaklaşımı benimseyerek gıda endüstrisinde bir devrim yaratmayı hedefliyor. Perfeggt’in ilk ürünü, omlet, krep veya Fransız tostu gibi farklı yemekleri sadece bitki bazlı malzemeler kullanarak hazırlamak için kullanılabilecek bir yumurta alternatifidir.

Perfeggt’in turdaki destekçileri arasında Gorillas, Foodspring, Just Spices ve MyMuesli’nin kurucularının yanı sıra, önde gelen teknoloji girişimcileri Lea-Sophie Cramer, Verena Pausder ve Eric Quidenus Wahlforss yer alıyor.

Kasım 2021’de 2,5 milyon euro yatırım alan şirket, kısa sürede hızlı bir büyüme gösteriyor. Perfeggt, yeni sermayeyi ürün araştırması ve geliştirmesinin yanı sıra, ekibini büyütmek için kullanmayı planlıyor. Şirket, şubat ayında ve mart ayının başında Hamburg kentinde ürün tadımları gerçekleştirdi. Ürün tadımları sırasında ilk tüketici geri bildirimlerinin olumlu geçtiğini söyleyen girişim, önümüzdeki aylarda Almanya’da ve diğer Avrupa şehirlerinde daha fazla ürün tadımları gerçekleştirecek.

Güncel İçerikler