Akıl sağlığına odaklanan HelloBetter, 10 milyon euro yatırım aldı

Berlin merkezli dijital ruh sağlığı girişimi HelloBetter, MassMutual Ventures liderliğindeki A Serisi finansman turunda 10 milyon dolar yatırım aldı.

Berlin merkezli dijital ruh sağlığı girişimi HelloBetter, A Serisi finansman turunu başarıyla tamamlayarak 10 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Kısa bir süre önce açıkladığı 6 milyon euro değerindeki Seri A yatırım turu, perşembe günü duyurulan 4 milyon euro değerindeki uzatma turu ile başarıyla tamamlandı.

MassMutual Ventures liderliğindeki A Serisi tur, mevcut yatırımcılar HealthCap, Expon Capital ve Sparrow Ventures tarafından katılım gördü.

Covid-19 salgını ve çok sayıda kısıtlamalar, insanların kendileriyle daha çok vakit geçirmelerine zemin hazırladı. Salgına dair endişeler, belirsizlik ve korkular, bu dönemde birçok insanın zihinsel sağlık uygulamalarına yönelmelerine neden oldu. Hal böyle olunca, bu alana yapılan yatırımların sayısı da bir o kadar artmaya devam ediyor.

HelloBetter, psikolog olan Prof. Dr. David Ebert, Dr. Hanne Horvath ve Dr. Elena Heber tarafından 2015 yılında kuruldu. Girişim, ruh sağlığı hastalıklarının önlenmesi ve tedavisi için çevrimiçi programlar sunuyor. HelloBetter çevrimiçi programları, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve panik atak dahil olmak üzere sekiz ana zihinsel sağlık sorununu kapsar. Şirketin dijital tedavilerinden dördü, doktorlar ve terapistler tarafından Almanya’da yasal sağlık sigortası olan 70 milyondan fazla kişiye ücretsiz olarak reçete edilebiliyor.

HelloBetter ortakları ve müşterileri arasında Barmer, AudiBKK, Allianz ve Swica gibi köklü sağlık sigortası şirketleri yer alıyor. Şirket, tedavi edilen toplam müşteri sayısının 2020’den 2021’e %125 arttığını belirtiyor. Şimdilik 100 çalışanı olan şirket, yeni sermayeyi coğrafi genişlemesini sürdürmek ve ekibini büyütmek için kullanmayı planladığını açıkladı.

Güncel İçerikler