Belge tarama ile dolandırıcılık tespitine odaklanan Thirdfort, 15 milyon sterlin yatırım aldı

700’den fazla müşteriye hizmet veren kara para aklama ve dolandırıcılık tespiti çözümleri geliştiren Thirdfort, 15 milyon sterlin yatırım aldı.

Kara para aklama ve dolandırıcılık tespitine odaklanan Thirdfort adlı Londra merkezli girişim, 15 milyon sterlinlik bir finansman turunu duyurmanın heyecanını yaşıyor. Breega tarafından yönetilen A Serisi finansman turu, Element Ventures’ın yanı sıra, ComplyAdvantage, Tessian, Fenergo, R3, Funding Circle ve Fidel’in kurucularının katılımıyla gerçekleşti.

Kara para aklama, son zamanlarda oldukça önemli bir konu haline geldi. Thirdfort Kurucu Ortağı Olly Thornton-Berry, bir arkadaşlarının Londra’da bir daire satın alırken bir kimlik avı saldırısı nedeniyle 25.000 sterlin kaybetmesinin ardından Jack Bidgood ile Thirdfort’u kurmaya karar verdiklerini söylüyor. Yaşanan bu dolandırıcılık vakası, dolandırıcıların satın alma anlaşması hakkında bazı veriler ele geçirmesi ile başlamış. Dolandırıcılar, satın alma için kullanılan hukuk firmasının alan adına benzer bir alan adı kullanarak ve avukat taklidi yaparak Thornton-Berry ve Bidgood’un arkadaşının 25.000 sterlin kaybetmesine sebep olmuşlar.

Günümüzde müşteri kimliği doğrulaması ve fon transferi gibi bazı süreçler, hala ağırlıklı olarak kâğıt tabanlı olarak gerçekleştiriliyor. Dolandırıcılar ve kara para aklayıcılar, sahte mali kayıtlar ve kullanarak bu durumu istismar ediyor.

Thirdfort kullanan işletmelerin müşterileri, doğrulama verilerini girmek ve profesyonel danışmanlarına güvenli bir şekilde para göndermek için Thirdfort mobil uygulamasını indirebilirler. Şirket, mobil uygulamasının son iki buçuk yılda Birleşik Krallık’ta 500.000’den fazla kişi tarafından indirilmiş olduğunu söylüyor. Çok sayıda kullanıcı bir mülk satın almak, ipotek işlemini gerçekleştirmek veya bir veraset meselesini çözmek gibi önemli süreçlerde Thirdfort uygulamasını tercih ediyor.

Ocak 2020’de 30 müşterisi ve 10 kişilik bir ekibi olan Thirdfort, şu anda 700’den fazla müşteriye hizmet veriyor. Şirket, yeni sermayeyi özellikle ödeme altyapısını geliştirmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler