Sanat eserlerinin nakliye sürecine odaklanan Convelio, 30 milyon euro yatırım aldı

2017 yılında kurulan ve sanat eserlerinin taşınmasını kolaylaştıran Convelio, 30 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Sanat ve antika eserlerinin nakliye sürecini kolaylaştıran Paris merkezli girişim Convelio, B Serisi finansman turunda 30 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Bu haber, şirketin A Serisi turda 9 milyon dolar yatırım almasından iki yıl sonra geldi.

B Serisi tur, risk sermayesi şirketleri Forestay ve Mundi Ventures tarafından yönetildi ve Avrupa Yatırım Fonu ile Acton Capital ve Global Founders Capital dahil mevcut yatırımcıların katılımını gördü.

2017 yılında Edouard Gouin ve Clément Ouizille tarafından ortaklaşa kurulan Convelio, dijital yaklaşıma sahiptir ve uluslararası sanat eseri nakliyesinde uzmanlaşmıştır. Convelio’nun algoritması, her bir sanat eseri için en uygun değer zincirini bir araya getirmek amacıyla kırılganlık, boyut ve fiyat gibi çeşitli parametreleri dikkate alır. Christie’s ve Sotheby’s gibi küresel müzayede evlerinden, 1stDibs gibi önde gelen çevrimiçi sanat pazarlarına ve uluslararası sanat galerilerine kadar çok sayıda merkezin lojistiğini düzenler.

Paris, Londra ve New York’ta ofisleri bulunan Convelio, giderek daha fazla uluslararası hale geldiğini söylüyor. 2021’de ekip üyelerini ikiye katlayarak 200’den fazla çalışana ulaşan Convelio, şu anda 80’den fazla ülkede 2.700’den fazla müşteriye sahip. Şirket ayrıca, gezegen üzerindeki etkiyi en aza indiren dahili ve harici projeleri desteklemek için “Climate Care” adındaki programını başlattı. Convelio, bu yıl çevresel sürdürülebilirliğin giderek daha önemli hale geleceğinin altını çiziyor.

Convelio, sermayeyi küresel kapsamını genişletmek ve lojistik pazarında yeni alanlar keşfetmek için kullanmayı planlıyor. Convelio ayrıca, sürdürülebilirlik stratejisinin gelişimi sürdürmek için yeni sermayeden yararlanacak. Bunun yanı sıra, güzel sanatlar pazarının %44’ünün bulunduğu ABD’deki küresel operasyonunun büyümesini desteklemek için kullanılacak.

Güncel İçerikler