Payhawk, 100 milyon dolar yatırım alarak Bulgaristan’ın ilk unicorn şirketi oldu

B Serisi finansman turunda toplamda 215 milyon dolar yatırım alan ödeme ve gider yönetimi şirketi Payhawk, Bulgaristan'ın ilk unicorn şirketi olmayı başardı.

Londra, Sofya, Berlin ve Barselona’da ofisleri bulunan ödeme ve gider yönetimi çözümü Payhawk, 115 milyon dolarlık B Serisi finansman turuna ek olarak 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. B Serisi sonrası değerlemesi 1 milyar dolar seviyesini aşan Payhawk, Bulgaristan’ın ilk unicorn girişimi olmayı başardı.

Son finansman ile 215 milyon doları bulan Seri B yatırım turu, Orta ve Doğu Avrupa’daki bir B2B şirketi için ikinci en büyük B Serisi olarak değerlendiriliyor.

Lightspeed Venture Partners liderliğindeki finansman turuna, yeni yatırımcılar Sprints Capital, Endeavour Catalyst, HubSpot Ventures ve Jigsaw VC katılım gösterdi. Greenoaks, QED Partners ve Earlybird Digital East dahil tüm mevcut yatırımcılar, şirketi bu turda destekledi.

Payhawk, 30 ülkedeki çeşitli sektörlerde ödeme yöntemlerinde işletmelere hizmet veriyor. Şirket özellikle çok uluslu olan KOBİ’ler ve kurumsal müşterileri için lider bir platform olma yolunda ilerliyor. Şu anda finans ekipleri, kartlar, ödemeler, faturalar ve gider yönetimi için hala önemli miktarda manuel iş yapıyor. Payhawk, bu temel unsurları tek bir platformda birleştirerek bunu azaltmayı hedefliyor. Şirket ayrıca, kart ödemelerinde %3’lük geri ödeme sağlayarak, müşterilerin abonelik maliyetlerini sıfıra indirmelerini sağladığını söylüyor.

Payhawk CEO’su ve Kurucusu Hristo Borisov, yaptığı açıklamada “Büyük bir pazarda önemli bir sorunu ele alırsak büyük bir şirket kurabileceğimizi her zaman biliyorduk” sözlerine yer verdi.

Payhawk, mart ayında Amsterdam ve Paris’te ve eylül ayında New York’ta ofisler açmaya hazırlandığını duyurdu. Payhawk, yeni sermayeyi kurumsal özelliklerini geliştirmek ve 2022’de yeni pazarlara açılmak için satış ve pazarlama ekibini genişletmek için kullanmayı planladığını açıkladı. Şirketin çalışan sayısının bu yılın sonuna kadar üç kat artarak 100’den 300’e çıkması bekleniyor.

Güncel İçerikler