LinkedIn, İsrail merkezli Oribi’yi satın aldığını duyurdu

Microsoft'un sahip olduğu sosyal ağ platformu LinkedIn, Tel Aviv merkezli pazarlama analitiği şirketi olan Oribi'yi satın almak için anlaşmaya vardı.

810 milyondan fazla kişinin iş bulmak için tercih ettiği LinkedIn, İsrail merkezli bir pazarlama analitiği şirketi olan Oribi‘yi satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Satın alma anlaşması, LinkedIn’in Tel Aviv’deki ilk ofisini kurmasını sağlayacak.

Microsoft’un sahip olduğu sosyal ağ platformu LinkedIn, kendi platformunda pazarlama ve reklamcılık alanında uzun süredir devam eden bir iş koluna sahiptir. Hafta başında açıklama yapan LinkedIn, yayınladığı blog gönderisinde anlaşmanın şartlarına değinmedi. Fakat LinkedIn’in Oribi’yi satın almak için 80 milyon dolar ile 90 milyon dolar arasında bir ödeme yaptığı söyleniyor.

LinkedIn CPO’su Tomer Cohen‘in açıklamasına göre Oribi’ye yapılan yatırım, şirketin kuruluşları profesyonel hedef kitleleriyle buluşturan çözümler yaratmaya odaklanmasına dayanıyor. Şirket ayrıca, küresel müşteri ve üyelerinin gelişen ve değişen ihtiyaçlarını karşılayan ürünler sunmaya devam edebilmek için Oribi ile uluslararası varlığının genişleyeceğinin altını çiziyor. Yaklaşık 57 milyon küresel işletme, markalarını inşa etmek için LinkedIn Pages platformunu kullanıyor. Cohen’e göre haftalık olarak oluşturulan 24.000’den fazla sanal etkinlikle, bu işletmelere daha fazla işlevsellik verilirse daha fazla büyümenin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

Satın alma anlaşmasının kapanışını takiben Oribi’nin teknolojisi LinkedIn platformuna entegre edilecek. LinkedIn, müşterileri ve üyelerinin platformla paylaşmayı seçtikleri veriler üzerindeki güçlü kontrollerini sürdüreceğini söylüyor. Şirket ayrıca, mevcut veri gizliliği taahhütlerine sağdık kalacağının sözünü veriyor. İşlemin tamamlanmasının ardından, Oribi’nin kurucusu ve CEO’su Iris Shoor da dahil olmak üzere Oribi ekibinin birkaç üyesinin LinkedIn’e katılması bekleniyor. Bu isimler, LinkedIn’in Tel Aviv’deki ilk ofisinde görev yapacaklar.

Güncel İçerikler