İkinci el araç alım-satım platformu Carvana, Adesa’yı 2,2 milyar dolara satın alıyor

Çevrimiçi ikinci el araç alım-satım platformu Carvana, 2,2 milyar dolar karşılığında Adesa ABD'yi satın almayı kabul ettiğini açıkladı.

İkinci el araç alım-satım platformu Carvana, Kar Global’in ABD’deki fiziksel müzayede işi olan Adesa‘yı satın almayı kabul ettiğini duyurdu. Geleneksel kapanış koşullarına tabi olarak gerçekleşecek satın alma işlemi için Carvana, 2,2 milyar dolar ödeyecek.

Adesa ABD, 56 tesisi ve yaklaşık 4.500 kurumsal ve operasyon ekip üyesiyle ABD’deki en büyük ikinci araç müzayede çözümleri sağlayıcısıdır. Adesa, bu tesisler aracılığıyla 2021 yılında 1 milyondan fazla işlemi kolaylaştırdığını söylüyor.

2012 yılında kurulan Carvana, insanların araç alım-satım işlemlerini dönüştürmeyi hedefliyor. Carvana, müşterilerin araç satın alma işlemleri için mobil veya web uygulaması sunuyor. Bu araçlar, 30 katlı araç tesisinden teslim alınabiliyor veya doğrudan müşterinin evine teslim ediliyor. Carvana ayrıca, araçların satış öncesi değerlendirildiği 15 adet muayene ve yenileme merkezi işletiyor.

Satın alma açıklaması, dördüncü çeyrek kazanç raporunun açıklanmasının hemen arkasından geldi. Carvana, perşembe günü yaptığı açıklamada, 113 bin 16 araç sattığını belirtti. Şirket, dördüncü çeyrekte yıllık yüzde 57’lik bir satış artışıyla 3.75 milyar dolar gelir elde etti. Henüz zararını tam olarak kapatamasa da Carvana, 2020’de 462 milyon dolar olan net zararı 2021 yılında 287 milyon dolar olarak bildirdi.

Carvana’nın Adesa’yı satın alması, saf çevrimiçi iş modelinden fiziksel araba satışına geçişini temsil ediyor. Carvana, operasyonlarını desteklemeye yardımcı olabilecek bir fiziksel tesis ağının yanı sıra yeni bir gelir akışı eklemeyi amaçlıyor. Adesa, müşteriler için daha geniş bir araç seçimi ve daha hızlı teslimat süresi ile Carvana ekibine önemli bir altyapı sağlayacak. Adesa ABD’nin toptan müzayede işi, mevcut markası altında faaliyet göstermeye devam ederken, Adesa ABD başkanı John Hammer, anlaşma tamamlandığında diğer üst düzey yöneticilerle birlikte Carvana’ya geçecek.

Güncel İçerikler