93 milyon dolar yatırım alan Beam, Türkiye’ye açılmaya hazırlanıyor

93 milyon dolar yatırım alan elektrikli scooter ve bisiklet kiralama girişimi Beam, bu yıl Türkiye'nin de aralarında bulunduğu yeni pazarlara açılmayı planlıyor.

Singapur merkezli elektrikli scooter ve bisiklet kiralama girişimi Beam, bugün yeni bir finansman aldığını duyurdu. B Serisi finansman turunda 93 milyon dolar yatırım alan girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 135 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Affirma Capital liderliğinde gerçekleşen Seri B yatırım turu, Sequoia Capital India, Hana Ventures, ICT Capital, EDB Investment (EDBI), AC Ventures, RTP Global ve Momentum Venture Capital tarafından desteklendi.

Singapur merkezli şirket, Asya Pasifik’in en büyük ve en hızlı büyüyen mikro mobilite girişimi olduğunu iddia ediyor. Beam, Covid-19 pandemisinin neden olduğu kısıtlamalara rağmen 2020’nin başından bu yana 15 kat gelir artışı sağladığını açıklıyor. Beam tarafından yapılan açıklamaya göre, 93 milyon dolarlık yatırım Asya’daki yeni pazarlara açılmak için kullanılacak. Girişim, şu an için Malezya, Tayland, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelenda’da olmak üzere toplamda 35 şehirde e-scooter ve e-bisiklet filosu ile hizmet veriyor. Son finansmanın ardından ise şirket, Türkiye, Japonya, Endonezya, Filipinler, Vietnam gibi yeni pazarlara genişlemeyi planlıyor.

Buna ek olarak, Beam, son teknolojisine sahip 5. nesil Beam Saturn elektrikli scooterlarını bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürmeyi planlıyor. Yeni sermaye, bu scooterların dağıtımını kolaylaştırmak için kullanılacak. Beam, yeni nesil scooterın yayaları korumaya yardımcı olacağını söylüyor. Şirket ayrıca, bilgisayar görüşlü yerleşik kamerasının bu yılın üçüncü çeyreğine kadar geniş ölçekte piyasaya sürüleceğini belirtiyor. Beam, sürdürülebilir seyahat yolları için talebin artmasıyla güvenli ve sürdürülebilir paylaşımlı mobilite sağlamak amacıyla Asya Pasifik şehirlerindeki yerel yönetimlerle birlikte çalışmaya devam edecek.

Güncel İçerikler