Robotik girişimi RightHand Robotics, 66 milyon dolar yatırım aldı

Tedarik zincirini kolaylaştırmayı hedefleyen Boston merkezli robotik girişimi RightHand Robotics, 66 milyon dolar yatırım aldı.

Veriye dayalı robotik çözümlerinde önemli isimlerden biri olan RightHand Robotics, C Serisi finansman turunda 66 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Bir teknoloji girişim fonu olan Safar Partners, otomasyon ve tedarik zincirinde lider bir yatırımcı olan Thomas H. Lee Partners, SoftBank Vision Fund 2, GV, F-Prime Capital, Menlo Ventures, Matrix Partners, Zebra Technologies, Epson ve Global Brain tura katılım sağlayan isimler arasında yer alıyor.

RightHand Robotics, küresel varlığını ve ortak ağını büyütmeye odaklanırken, ürün ve iş geliştirmeyi hızlandırmak için son finansmandan yararlanmayı planlıyor. Şirket ayrıca, yeni ofisler açacak ve genel büyüme planlarını desteklemek için ekibine yeni kişiler dahil edecek. RightHand Robotics, bir AutoStore ortağı ve Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden biri olan Element Logic gibi entegrasyon ortaklarının yardımıyla yenilikçi parça toplama çözümü RightPick platformunu piyasaya sunuyor. RightPick, akıllı tutucular ve makine görüşü ile yenilikçi parça toplama robotik çözümü ile depoların tedarik zinciri süreçlerini kolaylaştırıyor.

Bu işbirlikleri sayesinde şirketin müşterileri arasında Japonya’nın en büyük paketlenmiş ürün toptancısı olan Paltac Corporation ve Avrupa’nın en gelişmiş çevrimiçi eczanesi olan apo.com Group yer alıyor.

RightHand Robotics CEO’su ve kurucu ortağı Yaro Tenzer, yaptığı açıklamada, “Son birkaç yıl bizim için inanılmaz derecede heyecan verici bir zaman oldu” açıklamasında bulundu. Tenzer, C Serisi finansman turunun, sipariş karşılama hizmetleri için müşteri ihtiyaçlarını karşılama ve ışıksız ürün işleme ile öngörülebilir verim sağlama vizyonunu paylaşan üst düzey yatırımcılara RightHand Robotics’e destekleri için teşekkürlerini iletti.

Güncel İçerikler