Sağlık teknolojisi şirketi Ro Health, 7 milyar dolar değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım aldı

Hasta merkezli bir sağlık sistemi yaratmayı hedefleyen sağlık teknolojisi girişimi Ro Health, 150 milyon dolar yatırım aldı.

Unicorn sağlık teknolojisi girişimi Ro Health, 7 milyar dolarlık bir değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. FirstMark Capital, General Catalyst, Seven Seven Six, BoxGroup, Altimeter Capital, Baupost Group, Initialized, TQ Ventures ve TCG‘nin katılımıyla gerçekleşen finansman turu, ShawSpring Partners tarafından yönetildi.

Ro Health, sağlık sistemindeki sorunların tek bir temel nedenden kaynaklandığını söylüyor. Sağlık sisteminin hastalar için yeteri kadar tesis sunmaması sebebiyle sağlık merkezlerinde yığılmalar meydana geliyor. “Hasta merkezli” bir sağlık sistemi anlayışı inşa etmeyi misyon edinen girişim, beş yıl önce hizmete başladığından beri 1,5 milyondan fazla hastaya hizmet verdi. 8 milyondan fazla dijital sağlık hizmeti ziyaretini kolaylaştıran şirket, ABD’nin neredeyse her ilçesinde bir Ro Health hastasının mevcut olduğunu söylüyor.

Ro Health, yalnızca 12 ay içinde 500.000’den fazla yeni hastaya yardım etti ve 150.000’den fazla evde bakım randevusu gerçekleştirdi. Yaşlılar, düşük gelirliler ve eve bağımlı New Yorklu vatandaşlar için aşı hizmeti uygulandı. Bunun yanı sıra, zihinsel hastalıklar için Ro Mind; cilt hastalıkları için ise Ro Derm piyasaya sürüldü. Geçtiğimiz aylarda Modern Fertility‘yi satın alan şirket, doğurganlık alanına da genişledi. Ro ayrıca, geçtiğimiz 12 ay içinde evde bakım hizmeti için Workpath ve evde teşhis hizmeti için laboratuvar hizmetini geliştiren Kit isimli bir girişimi satın aldı.

150 milyon dolarlık finansman turu, Ro’nun değerlemesini 5 milyar dolardan 7 milyar dolara yükseltti. Ro, ülke çapında teletıp, evde bakım, teşhis, laboratuvar ve eczane hizmetlerini birleştiren tek şirket haline geldiğini belirtiyor.

Güncel İçerikler