İkinci el araç satış platformu Cazoo, 630 milyon dolar yatırım aldı

Avrupa'nın önde gelen ikinci el araç satış girişimi Cazoo, Viking Global Investors liderliğinde 630 milyon dolar yatırım aldı.

Geçtiğimiz günlerde çevrimiçi araç satış ve abonelik platformu brumbrum’u satın aldığını paylaştığımız Cazoo, bugün yeni bir finansman haberi ile gündemimizde. Birleşik Krallık merkezli ikinci el araç satış girişimi Cazoo, 630 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Viking Global Investors tarafından yönetilen finansman turu, Mubadala Investment Company, D1 Capital ve Willoughby Capital‘in yanı sıra diğer yeni ve mevcut yatırımcılar dahil olmak üzere birçok mevcut hissedarın katılımını içeriyor.

Learn about Cazoo's mission and key values. On this image you can see a Cazoo transporter delivering a car to a family.

Alex Chesterman tarafından iki sene önce kurulan Cazoo, bu kadar kısa bir süre içinde olağanüstü bir büyüme yaşadı. Son 12 ayda Cazoo, stratejik hedeflerine karşı önemli bir büyüme kaydetti. Avrupa’nın en hızlı büyüyen girişimleri arasında yer alan şirket, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya ve Portekiz’de 3.800 kişilik bir ekip işletiyor. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda bir tesise sahip olan şirket, şu anda 11 yenileme tesisi ile faaliyet gösteriyor. Bu tesisler, yılda yaklaşık 250.000 araç yenileme potansiyeline sahip.

Cazoo, geçtiğimiz yıl bu zamanlarda İspanya merkezli Swipcar‘ı satın almıştı. Ocak ayının son günlerinde ise İtalya merkezli brumbrum‘u 80 milyon euro karşılığında satın alması ile gündemimizdeydi. Bu satın alımlar, Cazoo’nun Avrupa’daki konumunu güçlendirmesinin yanı sıra, ona başarılı ekiplerle birlikte çalışma fırsatı verdi.

Cazoo, yeni finansmanı Birleşik Krallık’ın yanı sıra, Avrupa’daki genişlemesini desteklemesi için kullanmayı planlıyor. Cazoo’nun Kurucusu ve CEO’su Alex Chesterman, bu yatırımın Birleşik Krallık ve Avrupa’daki tüketicilere en iyi araba alım satım deneyimini sunmak için büyük bir destek olduğunu belirtti. Cazoo’nun 2022 hedeflerine baktığımızda büyük hedefler gördüğümüzü de söylemek gerek. Şirket, 2022’de yıllık 100.000 ikinci el araç satışı ve 2 milyar sterlin ciro elde etmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler