Yapay zeka kullanarak dublaj sürecini kolaylaştıran Deepdub, 20 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka teknolojisi ile diziler, filmler ve oyunlar için dublaj sürecini otomatikleştiren girişim Deepdub, Insight Partners liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Yapay zeka teknolojisini kullanarak dublaj sürecini otomatikleştiren girişim Deepdub, A Serisi finansman turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Insight Partners liderliğinde yönetilen tur, Booster Ventures, Stardom Ventures ve mevcut yatırımcı Swift VC tarafından desteklendi. Ayrıca, çok sayıda melek yatırımcı tura katılım gösterdi.

Tel Aviv merkezli girişim, iki kardeş olan Ofir Krakowski ve Nir Krakowski tarafından 2019 yılında kuruldu. Deepdub, yüksek kaliteli yerelleştirme yoluyla eğlence sektöründeki dil engeli ve kültürel boşlukları ortadan kaldırmayı planlıyor. Platform, içerik üreticilerin, içerik sahiplerinin ve dağıtıcıların uluslararası erişimlerini genişletmeye yardımcı oluyor. Böylece, oyuncuların sesi ve orijinal içeriğin hiçbir yönü kaybedilmiyor.

Deepdub, TV, film, reklam, oyun ve e-öğrenme genelinde uluslararası izleyicilerin yaşayabileceği zorlukları ortadan kaldırmayı hedefler ve orijinal dilde seyir keyfi sunar. Yapay zeka algoritmaları sayesinde içerik sahiplerinin prodüksiyon sürecine dahil olan girişim, tüm ihtiyaçları karşılayacak bir teklif sunar. İki saatlik bir filmi başka bir dile çevirmek için geleneksel bir dublaj işleminin 15 ila 20 hafta sürebildiği durumlar olabiliyor. Deepdub, yapay zeka teknolojisi ile aynı projeyi yaklaşık 4 hafta içinde tamamlayabiliyor. Şirket, dublaj sürecini tamamlamak için 2-3 dakika gibi bir sürede oyuncuların orijinal seslerini alır. Bu orijinal seslerin özelliklerini hedef dile çeviren bir model oluşturmak için kullanır.

Şirketin mevcut finansman turu, bir yıllık büyümesini takip ediyor. Deepdub, lansmanının ardından, uzun metrajlı bir filmin tamamını yapay zeka kullanarak Latin Amerika İspanyolcasına çeviren ilk şirket olmuştu. Deepdub, yaptığı açıklamada, 20 milyon dolarlık A Serisi finansmanın hangi amaçlarla kullanılacağına dair bilgi verdi. Şirket, satış ve dağıtım ekiplerinin küresel erişimini genişletmeyi hedefliyor. Ayrıca, Tel Aviv’de bulunan Ar-Ge ekibini araştırmacı ve geliştiricilerle desteklemeyi planlıyor.

Güncel İçerikler