Paris merkezli sigortacılık girişimi Seyna, 33 milyon euro yatırım aldı

Hepsi bir arada sigortacılık platformu sunan Seyna, WhiteStar Capital ve Elaia Capital liderliğinde 33 milyon euro yatırım aldı.

Paris merkezli sigorta platformu Seyna, bugün A Serisi finansman turunda 33 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. WhiteStar Capital ve Elaia Capital tarafından ortaklaşa yönetilen tur, şirketin mevcut yatırımcıları olan Global Founders Capital, Allianz ve Financière St James tarafından katılım gördü. Bugünkü finansmanın ardından Seyna, bugüne kadar 47 milyon euro yatırım almış oldu.

Seyna, sigortacılığın etkinleştirici rolünü kaybetmiş olduğunu belirtiyor. Şirkete göre bu değişiklik, sigortacıların ve brokerlerin hızla değişen bir dünyayı destekleyecek donanıma sahip olmamasından kaynaklanıyor. Seyna’nın sigortacılık platformu, sigorta brokerlerinin müşterilerini daha iyi korumasına ve işlerini büyütmesine yardımcı olan bir platform görevi görüyor. Büyüyen aracılık işletmelerini işletmek için özel sigorta ürünleri ve yazılımları sağlayan Seyna, sigorta brokerleri için hepsi bir arada bir platform sunar. Seyna platformu, brokerlerin pazar payı kazanmaları için rekabetçi sigorta ürünleri yaratmalarına yardımcı olur.

İki sene önce piyasaya sürülen Seyna, 2021’de %700 büyüme sağladı. Sadece 2 yıl içinde 70’den fazla broker ve perakendeci yaklaşık 200.000 müşteriyi korumak için Seyna platformunu tercih etti. Bu sermaye, Seyna’nın misyonunu takip etmesini hızlandırıyor. Finansman turlarının bir hedef olmadığını vurgulayan girişim, Seri A yatırımın daha fazlasını yapmak için Seyna’ya fırsat verdiğini söylüyor. Bu yatırım, Seyna’nın brokerlere sunulan yazılım özellikli araçlarını artırmasına, etkinlik ve sağlık sigortası alanlarına genişlemesine yardımcı olacak.

Seyna, insurtech sektöründeki konumunu güçlendirmek amacıyla daha fazla risk türü için sigorta hizmeti sunmayı planlıyor. Şu anda Fransa’da 5 konumda faaliyet gösteren girişim, ilerleyen günlerde diğer Avrupa ülkelerinde de faaliyetlerine başlayarak uluslararası genişlemesini hızlandırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler