Dijital sağlık şirketi Ada Health, 120 milyon dolar yatırım aldı

Semptom değerlendirme ve bakım takibi gibi hizmetler veren Berlin merkezli dijital sağlık hizmeti Ada Health, 120 milyon dolar yatırım aldı.

Berlin merkezli dijital sağlık şirketi Ada Health, Mayıs 2021’de duyurduğu 90 milyon dolarlık B Serisi finansman turuna 30 milyon dolar daha ekleyerek toplamda 120 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Ada Health’in mayıs ayındaki ilk B Serisi turu, ilaç devi Bayer’in yatırım kolu Leaps by Bayer tarafından yönetilmişti. Samsung Catalyst Fund, Vitruvian Partners, Inteligo Bank, F4 ve Mutschler Ventures da tura katılan isimler arasında yer alıyordu. Bugünkü uzatma turunda ise Farallon Capital, Red River West ve Bertelsmann Investments yatırımcılar olarak karşımıza çıkıyor.

2011 yılında Claire Novorol, Daniel Nathrath ve Martin Hirsch tarafından kurulan Ada Health, tıbbi bilgileri güçlü yapay zeka araçları ile birleştirerek kullanıcıların semptomlarını anlamalarına ve doğru zamanda doğru bakıma yönelmelerine olanak tanıyor. Ada’nın sağlık uygulaması, küresel lansmanından bu yana 26 milyondan fazla değerlendirmeyi tamamlamış ve dünya çapında 300.000 beş yıldızlı derecelendirmeye sahip olmuştur. Ada, dünyanın en popüler ve en yüksek puanlı semptom değerlendirme uygulaması olduğunu iddia ediyor.

Şirket, semptom değerlendirme ve bakım takibi uygulamaları aracılığıyla hastalar ve sağlık hizmeti sağlayıcıları için bu süreci kolaylaştırır. Ada ayrıca sağlık sistemleri ve sigorta şirketleri gibi ortaklarına kurumsal çözümler sunar. Girişim, sağlık için kişiselleştirilmiş bir işletim sistemi geliştirerek, kullanıcılara eyleme geçirilebilir içgörüler sunar.

Ada Health’in CEO’su ve Kurucu Ortağı Daniel Nathrath, “Bir şirket olarak hedefimiz, dünya çapında 1 milyardan fazla insan için sağlık hizmetini iyileştirmek” açıklamasında bulundu. Bugünkü yatırım, şirketin yapay zeka destekli çözümlerini geliştirmesine ve yeni ortaklıklar kurmasına yardımcı olacak. Kuzey Amerika’da güçlü bir büyüme döneminin ardından Ada Health, bu bölgedeki kurumsal tekliflerini hızla büyütmeyi ve konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler