Otonom sürüş sistemleri için veri etiketleme araçları geliştiren Annotell, 24 milyon dolar yatırım aldı

Otonom araçlar için güvenli algılama sistemleri geliştiren Annotell, 24 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Otomotiv endüstrisi otonom araçların gelişimine şahit olurken, halihazırda var olan otonom sistemlerdeki bazı teknik açıkları doldurmaya çalışan girişimler ortaya çıkıyor. Son olarak, otonom sistemlerin algılama yeteneklerinin performansını ve bu performansın nasıl iyileştirileceğini değerlendirmek için yazılım üreten İsveçli girişim Annotell, 24 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. NordicNinja ve Metaplanet liderliğinde gerçekleşen Seri A turunda daha önceki yatırımcılardan Ernström & Co ve Sessan AB de yer aldı. Bu yatırımla beraber şirketin aldığı toplam yatırım 31 milyon dolara yükseldi.

Bir pazar araştırma şirketi olan Markets and Markets tarafından yapılan tahmine göre otonom araçların satışı 2030 yılına kadar 62,4 milyona ulaşacak. Bir veri şirketi olan Statista da mevcut ilginin devam edeceğini varsayarak dünya çapında sürücüsüz otomobil pazarının 2025 yılına kadar 400 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Bu noktada Gothenburg kuruluşlu Annotell, veri seti kalitesini ölçmek için otonom araçların geliştirilmesine yardımcı olacak bir yazılım sunuyor. Bu platform güvenlik gereksinimlerini doğrulamak için araç sensörlerini arazi araştırması verilerine bağlayabiliyor. Dahası müşterilerin verilerini bulutta görüntülemesini, filtrelemesini ve yönetmesini sağlıyor.

Daniel Langkilde ve Oscar Petersson tarafından kurulan Annotell, şu anda yaklaşık 70 kişilik bir ekip ile çalışıyor. Şirket, bu yatırımı şu ana kadar yaptıkları işi daha iyi şekilde yapmaya devam etmek için kullanacaklarını belirtiyor. Ayrıca bu yoldaki çözümlerini geliştirmek için dünya çapındaki mühendisleri işe alacağının ve algı uzmanları tarafından sürdürülen çalışmalara daha çok yatırım yapılacağının haberini veriyor.

Güncel İçerikler