Münih merkezli Marvel Fusion, temiz enerji planını hızlandırmak için 35 milyon euro yatırım aldı

Füzyona dayalı yeni bir enerji kaynağı geliştiren Münih merkezli Marvel Fusion, 35 milyon euro yatırım aldı.

Münih merkezli bir füzyon enerjisi girişimi olan Marvel Fusion, füzyon teknolojisinin ticarileştirilmesini hızlandırmak için 35 milyon euroluk bir finansman desteği aldığını açıkladı. Bu yatırım büyük ölçekte temiz enerji üretmenin bazı zorluklarının aşılmasına yardımcı olacak. A Serisi finansman turuysa Earlybird tarafından yönetildi.

2019 yılında kurulan Marvel Fusion, lazer güdümlü füzyona dayalı yeni bir enerji kaynağı geliştiriyor. Füzyon süreci, elektriğe dönüştürülebilen büyük miktarlarda sıfır karbon emisyonlu enerji açığa çıkarıyor.

Füzyon teknolojisi, temiz enerji kaynaklarının avantajlarını büyük ölçekte temel yük enerjisi üretme imkânı ile birleştiriyor. Üstelik bunu karbon emisyonları veya uzun ömürlü sorunlu atıklar açısından geleneksel üretiminin dezavantajlarına sahip olmadan yapıyor. Marvel Fusion, çözümleri ile sorunlara yenilikçi çözümler getiriyor. Dahası, enerji üretimi için küresel bir çığır açıcı olabilecek gerçekten temiz ve güvenli bir füzyon teknolojisi için umut verici bir yaklaşım sunuyor.

Moritz von der Linden, Dr. Karl-Georg Schlesinger, Dr. Georg Korn ve Dr. Pasha Shabalin‘den oluşan Marvel Fusion kurucu ekibi ve ekibe 2020’de katılan Operasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Heike Freund, insanlığın en büyük zorluklarından birini yani “ölçekte sınırsız sıfır emisyonlu enerji üretme” sorununu çözme görevini üstleniyor. Ekip, nano teknoloji, plazma fiziği, hesaplamalı bilim, optik ve kısa darbeli lazer fiziği alanlarındaki güçlü girişimcilik geçmişlerini bilimsel mükemmellikle birleştiriyor.

Güncel İçerikler