3D yazıcı teknolojileri geliştiren yerli girişim Co Print, 26 milyon 750 bin TL değerleme üzerinden yatırım aldı

3D yazıcı teknolojileri girişimi Co Print, fonbulucu üzerinden başlatmış olduğu Paya Dayalı Kitlesel Fonlama kampanyasında 3 milyon TL tohum yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte şirket değerlemesi 26 milyon 750 bin TL’ye ulaştı.

Kickstarter’ın seçili projelere verdiği ”Project We Love” rozetini alan ilk Türk girişimi olan Co Print’in fonbulucu üzerinden yürütülen ‘’Kitlesel fonlama’’ yatırım turu Fonbulucu GSYF’nin 200.000 TL ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın 50.000 TL yatırımı ile başlayarak 405 dakikada tamamlandı ve 1587 yatırımcı girişime ortak oldu.

Co Print, fonbulucu.com kampanyası süresince 3.7 milyon TL yatırım talebi topladı ancak MKK mevzuatı gereği arz edilen payın limiti olan 3

ilyon TL kitlesel fonlama turu sonucunda Co Print’e aktarılacak fon olarak tescillendi ve 4 Şubat 2022 tarihinde 1587 yatırımcıya pay dağıtımları gerçekleşti ve toplanan fon girişime aktarılmış oldu.

Fonbulucu Co-Ceo’su Enis Erdem Yurdatapan: “İşine tutkuyla bağlı olup hedeflerine yönelik azimle çalışarak ilerleyen Co Print’in yatırım turuna eşlik etmek bizim için çok heyecanlıydı. Üst üste kickstarter ve platformumuzdaki kampanyasında başarılı olan girişimcilerimizi canı gönülden tebrik ediyor ve yolculuklarında başarılar diliyorum.” dedi.

Co Print kurucularından Fatih Kazım Duymaz: “Bu yatırım bizim için rakamlardan çok daha başka bir boyutta değerli, genç yaşımızı bir dezavantaj görmeyip Türkiyeden dünyaya teknoloji ihraç etme hedefimize inanmış 1587 kişi sadece bizim için değil bütün genç girişimciler için ülkemizin ve girişimcilik ekosistemimizin müthiş potansiyeline inanmalarına katkı sunacak.” dedi.

2020 Kasım ayında çok filamentli 3D Baskı modülü ürünü için Kickstarter’de başlattığı kitle fonlaması kampanyasında 30 günde 64 farklı ülkeye 165 bin İngiliz sterlini değerinde ön satış yaparak global pazara giren Co Print girişimi bu yatırımla birlikte takımı ekibi büyütme, üretimi geliştirme ve ar-ge faaliyetlerini tamamlayıp, güçlü bir giriş yaptığı global pazarda 3D yazıcı alanında söz sahibi bir firma haline gelmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler