Elektronik ödeme şirketi Ödeal, TaksidePOS’u satın aldı

Türkiye’nin lider elektronik ödeme şirketi Ödeal; 2022 yılına hızlı bir giriş yaptı. 2021 yılını yüzde 136’lık büyüme ile kapatıp büyük bir başarı yakalayan Ödeal, taksilerde kartla kolay ödeme yapılmasını sağlayan Takside POS ile birleşerek 2022’nin ilk ayına da damgasını vurdu. Takside POS hisselerinin tamamını bünyesine katan Ödeal, şirket ismini ve kadrosunu mevcut haliyle koruyacak.

Hızlı ve istikrarlı büyümesinin yanı sıra, yaptığı iş birlikleri ve aldığı yatırımlarla da tüm dikkatleri üzerine toplayan Ödeal, 2022’ye bir birleşme ile başladı.

Ödeal, küçük bir oranda iştirakinin bulunduğu, taksilerde kredi kartı ile ödeme yapmayı sağlayan, böylelikle hem yolculara kolaylık hem de araç sahiplerine gelirini katlama imkanı sunan TaksidePOS’un hisselerinin tamamını çatısı altına aldı.

Ödeal’ın TaksidePOS hisselerini almasıyla, Ödeal’ın start-up’lara sunduğu desteği kurumsal hale getirmek amacıyla 2021 yılı sonunda kurduğu Ödeal Capital de kuruluşundan kısa bir zaman sonra ilk yatırımını yapmış oldu.

2017 yılında kurulan TaksidePOS hali hazırda, Türkiye’nin 5 ilinde, 15,000 taksi tarafından kullanılıyor. Yeni dönem için hedeflerini de yükselten TaksidePOS 2022 yılında 23,000 taksiye erişmeyi hedeflerken iş hacmini yüzde 100% artırmayı planlıyor, cirosunu 1,4 Milyar TL ’e çıkartmayı hedefliyor.

Birleşme ile ilgili bilgi veren Ödeal Kurucu Genel Müdürü Fevzi Güngör; “Bugünü bir mihenk taşı olarak kabul ediyorum. 5 yıldır küçük bir oranda hissemizin bulunduğu, Ödeal olarak birlikte büyüdüğümüz TaksidePOS’un hisselerinin tamamını bünyemize katarak çok keyif aldığımız ortaklığımızı Ödeal çatısı altında sürdürmeye ve Ödeal gücüyle ivmelendirerek büyütmeye karar verdik. TaksidePOS markasını ve mevcut kadrosunu değiştirmeden devam edeceğiz. TaksidePOS’ta görev yapan arkadaşlar eminim heyecan ve donanımlarıyla Ödeal ekibine de sinerji katacak. SPG⃰ yatırımı ile başlayan, TaksidePOS birleşmesi ile devam eden süreci hep birlikte en güzel şekilde yeni adımlarla sürdüreceğimize, çoğalarak büyüyeceğimize olan inancım tam.” dedi.

Ödeal Capital’in yatırımları devam edecek

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ödeal Capital Yönetici Ortağı Emre Günerman; “Ödeal ve TaksidePOS birleşmesinin bir başka önemi de, 2021 yılının sonunda, start-up’lara verdiğimiz desteği kurumsal hale getirmek amacıyla kurduğumuz Ödeal Capital’in, kuruluşunun ardından 3 ay geçmeden bir yatırıma imza atmış olması oldu. Önümüzdeki dönemde de finansal alanda faaliyet gösteren start-up’lara karşı ilgimiz ve yatırımımız devam edecek. Kısa süre içerisinde yeni yatırımlarımızı sizlere duyuracağımızın müjdesini şimdiden verebilirim.”

Ödeal, start-up’lara sunduğu desteği kurumsal hale getirmek amacıyla, 2021 yılında, “Ödeal Capital” isminde, girişimcilere özel bir yatırım bütçesi oluşturdu. Ödeal Capital’in radarında Türkiye’de faaliyet gösteren, Türk iş dünyasında özellikle mikro işletme ve KOBİ’lere yönelik çözümler sunan girişimler bulunuyor.

Not: İngiltere kökenli SPG Holdings, 2021 yılında toplam hisselerinin yüzde 9,9’u karşılığında Ödeal’a 28.7 milyon TL’lik yatırım yaptı.

Güncel İçerikler