Dijital eczane hizmeti Alto Pharmacy, 200 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında kurulan ve pandemi döneminde büyümesini hızlandıran dijital eczane hizmeti Alto Pharmacy, 200 milyon dolar yatırım aldı.

Özellikle Covid-19 pandemisi döneminde dijital eczane hizmetlerine olan ihtiyaç ve talep arttı. İlaç endüstrisi, pandemiden etkilenen sektörlerin başında gelmesine rağmen  teknolojiyi kullanarak dijital hizmetlere geçişin en yavaş olduğu sektörlerden biri oldu. Bu alanda faaliyet gösteren birkaç girişimden biri olan dijital eczane hizmeti Alto Pharmacy, Softbank Vision Fund liderliğindeki bir finansman turunda 200 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

2020’nin ilk aylarında D Serisi finansman turunda 250 milyon dolar yatırım alan Alto Pharmacy, bugünkü finansmanın ardından toplamda 550 milyon dolar yatırım almış oldu.

2015 yılında Mattieu Gamache-Asselin ve Jamie Karraker tarafından kurulan ABD merkezli Alto Pharmacy, geçtiğimiz 1 yıl içinde yüzde 100’ün üzerinde bir artış sağlayarak gelirini 700 milyon doların üzerine çıkardığını doğruladı. Girişim, geçtiğimiz iki sene içinde Amerika Birleşik Devletleri genelinde 12 pazara genişlemeyi başardı. Karraker yaptığı açıklamada, Alto bünyesinde son yedi yıldır ilaç endüstrisindeki temel sorunlara çözümler geliştirmeye odaklandıklarını belirtti.

Covid-19 salgınına rağmen perakende ilaç endüstrisi, dijital bir dönüşümü benimsemekte geç kalmış alanlardan biri oldu. Bu soruna odaklanan eski Facebook çalışanları Gamache-Asselin ve Karraker, Alto’nun müşterilere uygun fiyatlı ilaçlar ve erişimi kolay uzman bakımı sağlamasına yardımcı oluyor. Aynı gün ücretsiz teslimat hizmeti sunan girişim, hastaların ihtiyaçlarına kolay bir şekilde cevap vererek uzman bir müşteri deneyimi oluşturma konusunda emin adımlarla yürüyor.

Müşterilerin ilaç siparişi vermeleri için yapmaları gerekenler oldukça kolay. Bir hesap oluşturup ve “İlaçlarınızı talep edin” seçeneğini seçtikten sonra müşteriler, Alto’nun hangi eczaneye ulaşması gerektiğini belirtir. Alto Pharmacy yetkilileri, mevcut eczane ile bağlantı kurarak ilacı ücretsiz teslimat ile müşteriye teslim eder.

Güncel İçerikler