Etkinlik ve eğlence keşif platformu Fever, 227 milyon dolar yatırım aldı

İnsanların şehirlerindeki etkinlikleri keşfetmelerine yardımcı olan Fever, 227 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Etkinlik ve gösteri keşif platformu Fever, Goldman Sachs liderliğindeki bir finansman turunda 227 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Alignment Growth, Goodwater Capital ve Smash Capital gibi yeni yatırımcılar tura katılan diğer isimler arasında karşımıza çıkıyor.

2011 yılında kurulan Madrid ve New York merkezli Fever, her ay 60 milyondan fazla insanın şehirlerindeki en iyi deneyimleri keşfetmelerine yardımcı olan bir eğlence keşif platformu olarak tanımlanabilir. Fever platformu aracılığıyla kullanıcılar, sergiler ve tiyatro deneyimleri, festivaller ve kokteyl etkinliklerine kadar benzersiz yerel deneyimler keşfedebilir ve etkinliklerin keyfini çıkarabilir.

Fever, Ignacio Bachiller Ströhlein, Alexandre Perez ve Francisco Hein tarafından ortaklaşa yönetilen bir şirkettir. 2019 yılında 35 milyon dolar yatırım almasının ardından bu yana önemli bir büyüme kaydetti. Amerika Birleşik Devletleri şu anda Fever’ın en büyük pazarını oluşturuyor ancak şirket, Avrupa, Amerika, Asya ve Okyanusya’da 60’tan fazla şehirde hizmet veriyor.

Canlı eğlenceye olan talep sürüyor

Covid-19 pandemisi sürecinde binlerce yapımcı ve etkinlik organizatörleri izleyicilerini tekrar çekmek için formatlarını uyarlamak zorunda kaldı. Çevrimiçi konserler birçok platformda düzenlenirken, çevrimiçi sergiler ve tiyatrolar da varlığını sürdürdü. Fever, bu organizatörlerin etkinliklerini yeni dönemde gerçekliğe uyarlamalarına yardımcı oldu ve pandemiye rağmen büyümesini sürdürdü.

Geçtiğimiz birkaç sene metaverse ve dijital eğlenceye olan ilginin arttığına tanıklık etti. Şirket, bu finansmanın böyle bir dönemde gerçek deneyimlere yönelik talebin hala artmakta olduğunu yansıttığını söylüyor. Kültür ve eğlenceye erişimi basitleştirmeyi misyon edinen girişim, Fever Originals veri odaklı yaklaşımı ile yeni deneyimler yaratmak için etkinlik organizatörleriyle işbirliği yapıyor.

Güncel İçerikler