Boston Dynamics Stretch robotlarının ilk ticari müşterisi DHL oldu

DHL, geçtiğimiz sene mart ayında tanıtılan Boston Dynamics robotu Stretch'in ilk ticari müşterisi oldu.

DHL bünyesindeki küresel lojistik lideri DHL Supply Chain, bugün, depolama sistemini daha da otomatikleştirmek için Boston Dynamics‘in robotik çözümlerine 15 milyon dolarlık “yatırım” yaptığını duyurdu.

Boston Dynamics, geçtiğimiz yılın mart ayında gelişmiş robot sistemini depolama ve lojistik alanına getirmek için tasarlan ikinci ticari robotu olan Stretch’i tanıtmıştı. Boston Dynamics, bugün ilk ticari müşterisini duyurarak DHL Supply Chain ile bir anlaşma imzaladığını paylaştı. Boston Dynamics CEO’su Robert Playter, “Stretch, Boston Dynamics’in depo alanındaki zorlukları çözmek için özel olarak tasarlanmış en yeni robotudur” açıklamasında bulundu.

Satın alınan robotların sayısıyla ilgili özel ayrıntılar açıklanmadı. Ancak Boston Dynamics, önümüzdeki üç yıl içinde satın alınan robotlardan oluşan bir filoyu Kuzey Amerika’daki DHL lojistik merkezlerine teslim edeceğini söylüyor. Boston Dynamics tarafından yapılan açıklamaya göre bu anlaşma, Stretch’in geliştirilip test edildiği son birkaç yıl içinde iki şirket arasında gerçekleşen ortaklığın doruk noktasını işaret ediyor. DHL, bu yatırımı Supply Chain’in yenilikçi çözümler ve yeni teknolojiler geliştirmek için bir stratejisi olan dijitalleşme projesinin bir parçası olarak nitelendiriyor.

Stretch, Boston Dynamics’in robotik alanındaki onlarca yıllık deneyimini temel alıyor demek mümkün. Fiziksel olarak zorlu görevleri gerçekleştirmek üzere geliştirilmiş olan Stretch, çok çeşitli kutu türlerini taşıyabileceği kollara ve gelişmiş algılama ve kontrollere sahip akıllı bir tutucuya sahiptir. Stretch filosu, belirli DHL tesislerinde kamyon boşaltmak ve depoda birkaç kutu taşımak gibi bazı görevleri yerine getirecek. İlk aşamaların ardından robotlar, depo operasyonlarını etkili bir şekilde otomatikleştirmek için depo iş akışının diğer bölümlerini de destekleyecek.

Güncel İçerikler