Otsimo kurucu ortağı Zafer Elcik, Obama Vakfı’nın Avrupa’daki 36 liderinden biri oldu

Otizm sendromlu çocuklara ücretsiz eğitsel oyunlar ve çocukların ailelerine yapay zekaya dayalı kontrol imkanı sunan mobil platform Otsimo’nun kurucu ortağı Zafer Elcik, Obama Vakfı Liderler Avrupa programına katılmak üzere seçilen 36 yükselen liderden biri oldu. Programda, katılımcılar liderlik gelişimi ve sivil katılım konusunda eğitilecek ve geliştirdikleri becerilerle çalışmalarını kamu, özel ve kâr amacı gütmeyen sektörlerde ölçeklendirecekler. Bu yılki ekip, bölgedeki 24 ülkeyi temsil ediyor.

Özel çocuklara özel çözümler üreten mobil platform Otsimo’nun kurucu ortağı ve CEO’su Zafer Elcik, Obama Vakfı’nın tüm dünyada seçtiği fark yaratan liderler arasına girdi.

Alanında bir fikir lideri olarak görülen ve dünya çapında özel ihtiyaçları olan çocuklara kaliteli, uygun fiyatlı ve erişilebilir özel eğitim çözümleri sunmak için çalışan Elcik, programa Türkiye’den seçilen ilk kişi oldu.

Otsimo’nun oyun tabanlı araçları, çocuklar için erken öğrenme döneminde mevcut kaynaklardaki açığı kapatmayı amaçlıyor. Otsimo’nun mobil uygulamaları, çocukların eğlenirken aynı zamanda eğitim gelişimlerini de geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bir Ashoka Üyesi olan Zafer Elcik ve Otsimo, dünya çapındaki sosyal etkileri nedeniyle birçok ödül kazandı.

Altı aylık programın bir parçası olan ve fark yaratan bu adanmış kişiler, liderlik becerilerini geliştirerek, akranlarıyla derin ilişkiler kurarak ve düşünce liderleri ve Obama Vakfı topluluğu üyeleriyle etkileşim kurarak değişimi yönlendirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış etkileşimli oturumlarda neredeyse her hafta bir araya gelecekler. Ayrıca Vakfın küresel ağındaki deneyimli danışmanlarla bire bir görüşmeler de dahil olmak üzere çeşitli sanal deneyimlere ve özel etkinliklere katılma fırsatına sahip olacaklar.

2020’de başlatılan Leaders Europe, ortak değerlere ve etik liderliğe odaklanan Obama’ların mirasına ve onların bölgeye olan derin bağlılıklarını temel alıyor. Program, kıtada ve dünya genelinde topluluklarında olumlu, yenilikçi değişimi yönlendiren bir liderler ağı yaratıyor. 2022 Leaders Europe sınıfı; insan hakları, iklim değişikliği, demokrasiyi güçlendirme ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli konularda ve odak alanlarında çalışıyor.

Obama Vakfı’nın Liderler programı, kendi topluluklarını ve dünyayı değiştirmek için Afrika, Asya Pasifik ve Avrupa’dan yükselen liderleri daha fazla ilham vermek, güçlendirmek ve birbirine bağlamak için tasarlandı.

Güncel İçerikler