Otonom teslimat girişimi Starship Technologies, Avrupa Yatırım Bankası’ndan 50 milyon euro yatırım aldı

ABD, Birleşik Krallık ve AB ülkelerinde otonom teslimatlar gerçekleştiren Starship Technologies, Avrupa Yatırım Bankası'ndan 50 milyon euro yatırım aldı.

Otonom teslimat robotları geliştiren Starship Technologies, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile 50 milyon euro değerinde bir yatırım anlaşması üzerinde anlaştığını duyurdu.

Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Birliği’nin önceliklerini ve hedeflerini destekleyen projelere destek verir. Bu yatırım, Starship Technologies’in Tallinn’deki mühendislik tesisinde binlerce robotun geliştirilmesi de dahil olmak üzere araştırma ve geliştirme çalışmaları için kullanılacak.

Ahti Heinla ve Janus Friis tarafından kurulan Starship, teslimatlar için kullanılmak üzere kaldırımlarda hareket eden otonom robotlar geliştiriyor. Robotlar, dakikalar içinde yerel olarak yiyecek ve market ürünlerini teslim edecek şekilde tasarlanmış. Şirketin paylaştığı verilere göre teslimat robotları, dünya çapında milyonlarca mil yol kat ederek 2,5 milyondan fazla otonom teslimatı tamamladı.

Starship şu anda, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık ve ABD’nin birçok yerinde faaliyet gösteriyor. Şehir içinde, üniversite kampüslerinde ve endüstriyel kampüslerde kullanılan robotların kullanım alanının yakın zamanda daha da genişletilmesi planlanıyor. Tüm teslimatları %100 otonom olarak tamamlayan robotların maliyeti, bir insan çalıştırmaktan daha düşük. Robotlar, ticari olarak birçok alanda faaliyet gösteriyor ve her gün 100.000’den fazla karayolu geçişini sıfır emisyonlu olarak gerçekleştiriyor.

Starship Food Delivery uygulaması iOS ve Android aracılığıyla indirilebilir. Müşteriler sipariş vermek istedikleri ürünleri seçtikten sonra teslimatlarının gönderilmesini istedikleri yeri belirtirler. Müşteriler daha sonrasında canlı harita aracılığıyla robotun teslimat yolculuğunu takip edebilir. Robot, adrese vardığında müşteri bir bildirim alır ve uygulama aracılığıyla robotun kilidini açabilir.

Güncel İçerikler