150 milyon dolar yatırım alan Deliverect’in değerlemesi 1.4 milyar doları geçti

Nisan ayında 65 milyon dolarlık bir yatırımla gündeme gelen Belçika merkezli Deliverect, kısa süre sonra 150 milyon dolarlık bir artış sağladı.

Gıda dağıtım sektöründe faaliyet gösteren Deliverect adlı girişim, Coatue Management ve Alkeon Capital Management liderliğinde gerçekleştirilen D Serisi finansman turunda 150 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Şirkete 1.4 milyar doların üzerinde bir değerleme veren yatırım turu, Nisan 2021’deki 65 milyon dolarlık C Serisinden kısa bir süre sonra geldi.

150 milyon dolarlık yatırım turuna OMERS Ventures, DST Global, Redpoint Ventures, Newion ve Smartfin, tura katılan diğer isimler arasında karşımıza çıkıyor.

2018 yılında Jan HollezJelte VrijhoefJerome Laredo ve Zhong Xu tarafından kurulan Belçika merkezli Deliverect, kuruluşundan kısa bir süre sonra Covid-19 salgını sebebiyle sektörde büyük bir değişime tanıklık etti. Pandemi, birçok sektöre büyük bir darbe vururken gıda dağıtım sektörü bu dönemde büyümeye devam etti ve hala varlığını büyük ölçüde sürdürmeye devam ediyor. Şirket, 2019’daki kuruluşunda dünya genelinde 5 ofis ile 30 çalışanı olduğunu söylüyor. Kısa sürede büyüyen girişim, şu anda 13 ofis ile yaklaşık 400 kişiyi istihdam ediyor.

Dokuz ay önce 30 milyon siparişe ulaştığını belirten Deliverect, bugün 100 milyona yakın sipariş gerçekleştirdiğini açıkladı. Şirket, 40 pazarda faaliyet gösteriyor ve dünya çapında toplamda 20.000’den fazla müşteriye hizmet verdiğini bildirdi. Dijitalleşmenin bir “trend” değil, bir “gereklilik” olduğunu belirten şirket yaptığı açıklamada, dijital yeniliğe odaklanmaya devam edeceklerini vurguladı. Deliverect, yeni finansmanı ürün portföyünü geliştirmek ve operasyonlarını büyütmek için kullanmayı planlıyor.

Çevrimiçi siparişlerin basitleştirilmiş olmasına önem veren girişim, müşterilerinin sipariş hatalarında %80’lik bir düşüş gördüklerini bilmekten gurur duyduğunu belirtti.

Güncel İçerikler