Swiggy, 10.7 milyar dolar değerlemeyle 700 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'ın en büyük gıda dağıtım girişimlerinden olan Swiggy, altı ay sonra bugün duyurduğu yeni finansman turunda 700 milyon dolar yatırım aldı.

Hindistan’ın en büyük gıda dağıtım firmalarından olan Swiggy, 10.7 milyar dolar değerlemeyle 700 milyon dolar yatırım aldı. Güney Asya pazarında faaliyetlerini hızla genişleten Swiggy, Temmuz 2021’de SoftBank ve Prosus liderliğinde 1.25 milyar dolar yatırım almıştı.

Invesco tarafından yönetilen K Serisi, Baron Capital Group, Sumeru Venture, Kotak, Axis Growth, Sixteenth Street Capital, Ghisallo, Smile Group, Segantii Capital, Prosus Ventures, Alpha Wave Global, Qatar Investment Authority, ve ARK Impact‘in dahil olduğu birçok isimden katılım gördü.

Bengaluru merkezli girişim, 10.7 milyar dolar değerleme ile şu anda 10 milyar doların altında bir piyasa değeri olan Zomato’nun değerlemesini geride bıraktı.

Hızlı market teslimatı hizmeti Instamart, 2021 yılında Swiggy’nin odak noktası oldu. Aralık 2021’de Swiggy, Instamart’a 700 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Instamart, taze meyve, sebze, günlük ekmek, yumurta, yemek pişirme araçları, içecekler, hazır yiyecek ve atıştırmalıklar, kişisel bakım ve bebek bakımı, ev ve temizlik gibi kategorilerde çok sayıda ürün sunuyor. 18 şehirde mevcut olan ve haftada 1 milyondan fazla sipariş alan hızlı market uygulaması, dünyanın en büyük ikinci pazarı olan Hindistan’da bu alandaki rekabeti önemli ölçüde yoğunlaştırmayı hedefliyor diyebiliriz.

2014 yılında Nandan Reddy ve Sriharsha Majety tarafından piyasaya sürülen Swiggy’nin ilk üyelik programı olan Swiggy SUPER, 2018 yılında müşterilere sunulmuştu. Restoran siparişlerinde teslimat ücretlerini kaldıran bu üyelik hizmeti, Kasım 2021’de yerini Swiggy One adındaki üyelik programına bıraktı. Swiggy One, ücretsiz teslimat ve çok sayıdaki restorandan özel indirimler sunmasının yanı sıra, Instamart ve Genie siparişleri için de birçok fırsat sunuyor.

Swiggy kurucu ortağı ve CEO’su Sriharsha Majety, geçtiğimiz aralık ayında yaptığı açıklamada, Swiggy’nin gıda dağıtım işinin şu anda yıllık 3 milyar dolarlık brüt mal değeri çalıştırma oranında olduğunu bildirmişti.

Güncel İçerikler