Instagram, abonelik sistemini test etmeye başladı

İçerik üreticilere daha fazla para kazanma yolları sağlamak isteyen Instagram, abonelik sistemini ABD'de 10 içerik üreticisi ile test etmeye başladı. Bu sistemde Meta, 2023 yılına kadar içerik üreticilerden herhangi bir ücret almayacak.

Instagram, içerik üreticilere yeni para kazanma yolları sağlayacak abonelik sistemini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı kullanıcılar ile test etmeye başladığını duyurdu. Şirket, geçtiğimiz aylarda abonelik sisteminin yakın zamanda devreye gireceğinin haberini vermiş ve Adam Mosseri, içerik üreticiler açısından 2022’nin büyük bir yıl olacağını 2021’in son günlerinde açıklamıştı.

Bu doğrultudaki ilk adım bugün ABD’deki sınırlı sayıdaki içerik üreticisiyle (@alanchikinchow, @sedona._, @alizakelly, @kelseylynncook, @elliottnorris, @jordanchiles, @jackjerry, @bunnymichael, @donalleniii ve @lonnieiiv) atıldı. Kasım ayında App Store’a ulaştığı tespit edilen özellik, şu anda Instagram Canlı yayınları ve Hikayelerine ücretli erişim sunabilecek küçük bir grup ABD’li içerik üretici ile resmi olarak erken test aşamasında.

example of Instagram Subscriptions

Bir gönderi ile açıklama yapan şirket, “Meta’da, içerik üreticilerin platformlarımız aracılığıyla geçimlerini sağlamalarına olanak sağladığına kuvvetle inanıyoruz” sözlerine yer verdi. Facebook, 2020 yılında abonelik sistemini başlatmıştı. Artık bu iş modelini Instagram’a da taşıyan Meta, bugünden itibaren 10 içerik üreticisinden oluşan seçili hesapların kendi seçtikleri bir aylık “abonelik” fiyatı belirleyebileceğini söylüyor.

Bu sistemde içerik üreticileri, aylık bir abonelik fiyatı belirlemelerinin ardından, profillerinde bir “abone ol” seçeneğinin kilidini açabilecek ve abonelerine bazı avantajlar sunabilecek:

Abonelere özel canlı yayınlar

Bu sayede içerik üreticiler, yalnızca abone kullanıcıları için canlı yayın açarak sınırlı sayıdaki takipçileriyle daha derin etkileşim kurabilecekler.

Abonelere özel hikayeler

İçerik üreticiler, yalnızca aboneleri için hikayeler oluşturarak onların özel içerikleri paylaşmalarına olanak tanır.

Abonelere özel rozetler

İçerik üreticiler, abonelerini daha kolay tanıyabilmek için yorumların ve mesajların yanında bir abone rozeti görecek.

Kendi fiyat noktalarını belirleyebilen içerik üreticiler 0.99 ABD doları ile 99.99 ABD doları arasındaki 8 fiyat noktasından seçim yapabilirler. İçerik üreticileri destekleme konusunda sözünü tuttuğunu söyleyen Meta, 2023 yılına kadar içerik üreticilerden herhangi bir ücret almayacağını yeniden vurguladı.

Güncel İçerikler