YouTube, Akıllı İndirme özelliğini Android’de test etmeye başladı

YouTube, Akıllı İndirmeler özelliğini Android platformu için Avrupa'da testlere başladığını duyurdu.

Google çatısı altında çalışmalarını yürüten YouTube, yeni özelliklerini duyurmaya tüm hızıyla devam ediyor. Bir süredir Premium planı için yeni özellikler test eden YouTube, iOS’de test ettiği özelliğini şimdi ise Android üzerinde test ediyor. Akıllı İndirme olarak adlandırılan bu özellik, telefonunuz kablosuz bir ağa bağlandığında bazı videoları otomatik indiriyor.

Arka tarafta yatan bir yapay zeka algoritması ile seveceğiniz videoları indiren YouTube, kullanıcılara zaman kazandırıyor. Aynı zamanda mobil veri tasarrufu da sağlayan özellik, iOS kullanıcılarının deneyimlerine bakılırsa oldukça keyfiliye benziyor. Akıllı İndirme özelliğine detaylıca bakıldığında YouTube, haftalık 20 video şeklinde bir sınırlandırma koyuyor.

YouTube izleme geçmişinden analizler yaparak indirilecek videolar, bir kablosuz ağa bağlanıldığı takdirde otomatik indirilecek. Tabii ki bu özelliğin kullanılması için YouTube uygulamasının açık veya arka plan erişim iznini vermeniz gerekiyor.

Otomatik olarak indirilen videolar, Kitaplık sekmesinde bulunan “İndirilenler” sayfasında gösteriliyor. Telefonunuzdaki depolama alanının düşük olması problemine karşı YouTube, bir çözüm yolu geliştirmiş. İndirme başlamadan hemen önce YouTube, bir uyarı göndererek depolamanın az olduğunu belirtecek.

YouTube’un Akıllı İndirme özelliği şu an için belirli konumlarda test ediliyor. Bu konumların büyük bir çoğunluğunu ise Avrupa oluşturuyor. Bu özelliği test etmek veya kullanmak için bir YouTube Premium üyesi olunması gerektiğini hatırlatalım. Bu özelliği test etmek isteyen Premium kullanıcıları ise Ayarlar menüsü altından “Yeni Özellikleri Dene” bölümünü seçip istedikleri teste katılabiliyor.

Güncel İçerikler