100 milyon dolar yatırım alan Flipdish, 1.25 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Restoran işletmelerine yemek siparişi uygulamaları oluşturmaları için teknoloji sağlayan Flipdish, 100 milyon dolar yatırım alarak 1.25 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Dublin merkezli Flipdish, C Serisi finansman turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirket, son finansmanın ardından 1.25 milyar dolarlık bir değerleme ile unicorn girişimler arasında yerini almayı başardı.

Tiger Global Management ve Tencent tarafından ortaklaşa yönetilen tur, Elkstone, Enterprise Ireland, Growing Capital ve European Investment Fund tarafından desteklendi.

2015 yılında iki kardeş olan Conor McCarthy ve James McCarthy tarafından kurulan girişim, kısa sürede büyük bir yol aldı. Pandemi dönemindeki karantinalar sebebiyle birçok restoran sıfırdan paket servis hizmetleri oluşturmak zorunda kalmıştı. Flipdish, restoran işletmelerine yemek siparişi uygulamaları oluşturmaları için teknoloji sağlıyor ve aracı şirketleri ortadan kaldırarak restoranların kazancını artırıyor.

Şirketin iş modeli, daha fazla büyümelerini sağlamak amacıyla restoran işletmelerini dijital deneyimler sunmaları için desteklemek etrafında şekilleniyor. Flipdish, zaman içinde QR kod ile sipariş, masada ödeme, çevrimiçi sipariş, self servis kiosklar ve bulut mutfak çözümleri ile işini genişletmeyi başardı.

Built in loyalty, reactivation and acquisition campaigns

Bu yatırımı ürün ve hizmetlerini genişletmek amacıyla kullanmayı planlayan Flipdish, daha fazla restoran işletmecisinin kontrolü eline almasına yardımcı olmayı hedefliyor. Şirket ayrıca, pazaryerlerinden alınan fahiş ücretleri ortadan kaldırarak daha fazla restoran işletmesinin yerel ekonomilerde para tutmasına yardımcı olacak. Flipdish, müşterilerin çevrimiçi sipariş vermelerini sağlayarak işletmelere daha fazla gelir ve daha fazla büyüme sözü veriyor.

Şirket, şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere dünya çapında 25 ülkede faaliyet gösteriyor. Şimdilik 320 çalışanı olan Flipdish, 2022 yılında daha fazla insanı işe almayı planladığını söylüyor.

Güncel İçerikler