Ekiplere görüntülü konuşma platformu sunan Miro, 400 milyon dolar yatırım alarak 17.5 milyar dolar değerlemeye yükseldi

Ortak çalışma platformu Miro, C Serisi finansman turunda 400 milyon dolar yatırım alarak 17.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Ofis içi ve hibrit çalışan ekiplere ortak çalışma imkanı sunan Miro, C Serisi finansman turunda 400 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yeni sermaye Miro’nun toplam finansmanını 476 milyon dolar seviyesine getirirken, şirketin değerlemesi 17.5 milyar dolara yükseldi.

C Serisi turundaki yatırımcılar arasında; ICONIQ Growth, Accel, Atlassian, Dragoneer, GIC, Salesforce Ventures ve TCV yer alıyor.

Miro, Nisan 2020’de 50 milyon dolarlık B Serisi finansman turunu artırdığından beri, kullanıcı tabanını yüzde 500 ve ödeme yapan müşteri tabanını yüzde 550 oranında artırdığını dile getirdi.

Pandemi döneminde küresel olarak uzaktan ve hibrit çalışma modeline geçildi. Miro, uzaktan ve hibrit çalışmaya küresel geçişle birlikte kullanıcı tabanını 30 milyona çıkardı. Şirket şu anda, dijital öncelikli bir çalışma biçimini benimseyen Fortune 100 şirketlerinin %99’u ile çalışıyor. Miro’nun müşterileri arasında Cisco, Dell, Deloitte, HP, Kaiser Permanente, Liberty Mutual ve Okta dahil olmak üzere birçok yenilikçi şirket yer alıyor. Geçtiğimiz yıl içinde çalışan sayısını 585’ten 1285’e çıkaran Miro, Berlin, Münih, Londra, Sidney ve Tokyo’da olmak üzere 5 yeni merkez açtı.

Ortak çalışma kategorisinde faaliyet gösteren Miro, boş bir “whiteboard” olarak başlayan ortak bir çevrimiçi çalışma alanında ekipleri bir araya getiriyor. Şirket, birlikte çalışma platformu aracılığıyla işletmelere, kar amacı gütmeyen kuruluşlara ve üniversitelere yardımcı oluyor. Platform, ekiplerin hızlı bir şekilde başlamasına yardımcı olmak için tasarlanmış 100’den fazla uygulama entegrasyonu ve 1.000’e yakın şablon kullanıyor. Böylece, ekipler nerede olurlarsa olsunlar istedikleri zaman hızlı bir şekilde yeni bir çalışma alanına erişim sağlayabiliyorlar.

Güncel İçerikler