Delivery Hero, Glovo’nun çoğunluk hissesini satın aldı

Alman hızlı teslimat şirketi Delivery Hero, 25 ülkede faaliyet gösteren Glovo'nun çoğunluk hissesini satın aldığını açıkladı.

Delivero Hero, cuma günü yaptığı açıklamada, Glovo‘nun çoğunluk hissesini satın almak için kesin bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Hızlı teslimat alanında öncü isimlerden olan iki teknoloji şirketi, teslimat uzmanlıkları ve dünya genelindeki başarıyla birbirlerini tamamlıyor.

Uzun yıllardır Glovo’nun yatırımcıları arasında yer alan Alman şirket Delivery Hero, Glovo’nun %39.4 hissesini satın aldı. Delivery Hero şu anda Glovo’nun %44 hissesine sahip olarak şirketin çoğunluk hissedarı haline geldi.

2015 yılında Oscar Pierre (CEO) tarafından kurulan Glovo, Avrupa, Orta Asya ve Afrika genelinde olmak üzere toplam 25 ülkede ve 1.300’den fazla şehirde faaliyet gösteriyor. Pierre, yaptığı açıklamada, bugün Glovo’nun yer aldığı pazarlar ile toplam 700 milyondan fazla kişiye hizmet verebileceklerine inandığını belirtti. Glovo, kendi pazarlarının çoğunda, 70.000 aylık aktif kurye ve 130.000 aylık aktif ortak ile yılda yaklaşık 15 milyon aktif kullanıcıyı birbirine bağlıyor.

Delivery Hero’nun CEO’su ve Kurucu Ortağı Niklas Östberg, “Glovo’nun ekibine ve ürününe yatırım yapmaya devam edeceğiz ve kaynaklarımız ve uzmanlığımızla operasyonlarını daha da geliştirmek için birçok fırsat göreceğiz” sözlerine yer verdi. Merkezi Berlin’de bulunan Delivery Hero, 2017’den beri Frankfurt borsasında işlem görüyor ve yaklaşık 50 ülkede hizmet veriyor.

İşlemin kapatılmasının geleneksel koşullara ve düzenleyici onaylara tabi olarak 2022’nin ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. İşlemin kapanışının ardından Glovo, iki kurucu ortağı ve yönetici ekibiyle birlikte kendi markası ile operasyonlarına devam edecek.

Delivery Hero, 11 Ocak 2022’de önemli bir açıklama yapacağını duyurdu. Açıklamada, Glovo’nun iş modeli, finansal ve rekabetçi konumu hakkında detaylar aydınlatılacak.

Güncel İçerikler