Bangalore merkezli tüketici odaklı neobank Jupiter, 86 milyon dolar yatırım aldı

Haziran ayında beta sürümünde piyasa sunulan ve %100 dijital bir banka olan Jupiter, 86 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

2019 yılında Jitendra Gupta tarafından kurulan ve bu yıl haziran ayında piyasaya sürülen Bangalore merkezli tüketici odaklı neobank Jupiter, 86 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tiger Global, QED ve Sequoia Capital India, C Serisini ortaklaşa yönetti. Japonya’nın en büyük bankası olan MUFG Bank ve mevcut yatırımcılar 3one4 Capital ve Mirae Asset de katıldı. Ağustos ayındaki B Serisi finansmanında yaklaşık 300 milyon dolar değerlemeye ulaşan şirket, son finansmanın ardından 711 milyon dolar değerlemeye yükseldi.

%100 dijital bir banka olarak olarak kendini tanıtan girişim, yaklaşık yarım milyon kullanıcıya sahip. Diğer bir deyişle, kullanıcı tabanının %65’inden fazlası her ay platformda aktif olarak işlem yapıyor. Müşterilerinin 7/24 sorularını yanıtlayan bir platforma sahip olan Jupiter ayrıca, müşterilerine gerçek zamanlı ödüller sunuyor. Müşteriler, Banka kartı ve UPI satın alımlarında %1 ödül kazanabiliyor.

Jupiter, daha önce PayU tarafından satılan alınan Citrus Pay’in kurucusu olan Jitendra Gupta tarafından kuruldu. Gupta, girişimin her ay işlem hacmini artırdığını ve Hindistan’daki diğer birçok neobank gibi bankacılık deneyimini iyileştirmeye çalıştığını söylüyor. Müşterilerine bir banka hesabının yanı sıra bir banka kartı da sunan Jupiter, her gün yaklaşık 5.000 kullanıcıyı müşteri tabanına ekliyor.

Yaklaşık 300 kişiyi istihdam eden Jupiter, müşterileri için yeni hizmetler geliştirmeye odaklanacağını belirtiyor. Girişim, 2022 Nisan ayına kadar müşterilerine kredi verme özelliği sunmayı ve önümüzdeki yıl da yatırım ürünlerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Gupta ayrıca, önümüzdeki yılın sonuna kadar 2 milyondan fazla kullanıcıya erişim sağlamayı planladıklarını söylüyor.

Güncel İçerikler