Skillsoft, teknik beceri öğrenme platformu Codecademy’yi 525 milyon dolar karşılığında satın aldı

Kurumsal dijital öğrenme şirketi Skillsoft, 14 programlama dilinde teknik beceri kursları veren Codecademy'yi 525 milyon dolar nakit ve hisse senedi karşılığında satın aldığını açıkladı.

Kurumsal dijital öğrenmede önemli isimlerden biri olan Skillsoft, teknik beceriler için öğrenme platformu Codecademy‘yi yaklaşık 525 milyon dolar nakit ve hisse senedi karşılığında satın almak için kesin bir anlaşma yaptığını duyurdu.

2011 yılında kurulan New York merkezli Codecademy, dünya çapında neredeyse her ülkede yaklaşık 40 milyon kayıtlı öğrenciye yüksek talep gören teknik beceriler sağlayan yenilikçi ve popüler bir öğrenme platformudur. Uygulama geliştirme, veri bilimi, bulut ve siber güvenlik gibi birçok alanda 14 programlama dilinde etkileşimli kurslar ve uygulamalı öğrenme teklifi sunar.

Stratejik satın almaların Skillsoft’un büyüme stratejisinin önemli bir parçası olduğunu söyleyen Skillsoft İcra Kurulu Başkanı Jeffrey R. Tarr, Codecademy’nin yenilikçi yeteneklerinin eklenmesiyle daha da sürükleyici bir çevrimiçi öğrenme deneyimi yaratmayı planladıklarını ekledi.

Skillsoft, Codecademy’nin yeni programlama dillerini ve teknik becerileri hızla ekleme yeteneği ile kuruluşların kritik teknik beceri boşluğunu ele almasına yardımcı olmayı planlıyor. Ayrıca platformun etkileşimli ve öğrencilerin kendi hızlarına uygun kurslar ile birlikte Skillsoft, yapay zeka odaklı Percipio platformu aracılığıyla daha da sürükleyici deneyimler sunabilecek.

12.000’den fazla kurumsal müşteriden ve 46 milyondan fazla öğrenciden oluşan Skillsoft kurumsal müşteri tabanı, Codecademy’nin 40 milyon öğrencisi ile birleşecek. İki şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, işlemin kapanmasının ardından Codecademy ekibi, Skillsoft’a katılacak. Her iki şirketin yönetim kurulları tarafından onaylanan anlaşma şartlarına göre Codecademy hissedarları toplam yaklaşık 525 milyon dolar alacak. Aktarılan bilgiye göre işlemin bedeli yaklaşık %40 nakit ve %60 özkaynaktan oluşuyor. İşlemin, Skillsoft hissedarlarının onayına ve geleneksel kapanış koşullarına tabi olarak 2022’nin ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Güncel İçerikler