Eylül ayında piyasaya sürülen fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, 11 milyon dolar yatırım aldı

Profesyonel fotoğrafçılar ile birlikte tasarlanan Londra merkezli fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, 11 milyon dolar yatırım aldı.

Londra merkezli fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, 11 milyon dolar yatırım aldı. Eylül 2021’de bekleme listesindeki 150.000 kullanıcıya davetle yolculuğuna başlayan girişim, hem İngiltere hem de ABD App Store’larında 1 numaraya ulaşmayı başardığını iddia ediyor.

Octopus Ventures ve GV (eski adıyla Google Ventures) tarafından yönetilen finansman turu, Soleio Cuervo da dahil olmak üzere bir dizi yüksek profilli melek yatırımcı içeriyor.

Ben Silvertown ve Dan Silvertown adlı iki erkek kardeş tarafından kurulan Lapse, grup sohbetlerindeki arkadaşların birlikte fotoğraf çekmesine olanak tanıyor ve fotoğraflar bir sonraki gün paylaşılana kadar bir sır olarak kalıyor. Nostaljik kameraları dijital bir platformda bir araya getiren Lapse, insanları fotoğraf çekerken ve paylaşırken o andaki günlere geri döndürmeyi hedefliyor.

Lapse, kullanıcıların gruplar oluşturmasına ve ardından 24 saat sonra, nerede olurlarsa olsunlar bu gruplara 36 fotoğraftan oluşan toplu “rulolar” üzerinde spontane fotoğraflar çekmelerini sağlayan bir uygulamadır. Girişim, sosyal medyanın baskısı ve algoritmaları sebebiyle birçok insanın fotoğraf paylaşırken kaygı içinde olduğunu belirtiyor. Bu nedenle daha fazla insanın, özellikle gençlerin, fotoğraf paylaşımlarını daha sakin ve rahat bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor ve hiçbir fotoğraf üzerinde düzenleme yapmıyor.

Uygulamanın odak noktası “bir fotoğrafı sergilemek değil, anın tadını çıkarmak.” Fotoğraflar bir arkadaş grubunda paylaşıldığında grup üyeleri fotoğraflara tepki verebilir, yorum yapabilir ve bireysel çekimleri ya da tam geçişi kaydedebilir veya dışa aktarabilir.

30’dan fazla profesyonel fotoğrafçı ile tasarlanmış ve test edilmiş olan Lapse, yenilikçi bir sosyal medya platformu sunarak fotoğraf paylaşımına özgünlük getiriyor.

Güncel İçerikler