Avrupa’da faaliyet gösteren mikro mobilite girişimi Voi, 115 milyon dolar yatırım aldı

2030 yılına kadar Avrupa yollarında 1 milyar yolculuk gerçekleştirmeyi hedefleyen mikro mobilite girişimi Voi, VNV Global liderliğinde 115 milyon dolar yatırım aldı.

Avrupa’nın önde gelen mikro mobilite operatörü Voi, D Serisi finansman turunda 115 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

VNV Global tarafından yönetilen finansman turuna mevcut ve yeni yatırımcılar, Inbox Capital, Nordic Ninja, Stena Sessan, Kreos Capital ve yeni yatırımcılar Ilmarinen, Nineyards Equity ve ICT Capital katılım sağladı. King, Avito, BCG ve diğer önde gelen kuruluşlardan girişimciler ve operatörler de tura katılım sağladı. Bu yıl Ağustos ayında 45 milyon dolar yatırım alan girişim, bugüne kadar toplamda 500 milyon dolar yatırım aldı.

Voi, kuruluşundan bu yana marjları ve karlılığını artırırken, şirket 90 milyonun üzerinde sürüşe ulaştığı için 2021’de yıllık %140 gelir artışı elde etti. Voi ayrıca, Avrupa’daki diğer tüm operatörlerden daha fazla şehir ihalesi kazanarak kıtadaki en güvenilir mikro mobilite ortaklarından biri olmayı başardı.

2021 yılında mikro mobilite, her zamankinden daha yüksek bir talep gördü. E-scooter’lar, e-bisikletler ve diğer mikro mobilite türleri, toplu taşıma ile kolayca entegre olan, özel arabalara olan bağımlılığı azaltan, trafiği ve kirliliği azaltan sürdürülebilir ve paylaşımlı bir araç isteyen şehirler için en iyi seçim oldu.

Şirketin başarısı da tam olarak bu dönemde yükseldi ve girişim, son finansmanı yeni Avrupa pazarlarına genişlemeye devam etmek ve Voi filosuna daha fazla e-bisiklet eklemek için kullanmayı planladığını açıkladı. Voi, 2030 yılına kadar Avrupa yollarında 1 milyar yolculuk gerçekleştirmeyi hedefliyor. Voi aynı zamanda Avrupa’nın bugüne kadarki en güvenli e-scooter modeli olduğunu iddia ettiği Voiager 5‘i de bu baharda piyasaya sürecek.

2023 yılına kadar Voi, yalnızca Avrupa’da üretilen pil hücrelerini kullanacak ve bunun sonucunda %50 daha düşük karbon ayak izi elde edecek. Voi’nin halihazırda Birleşik Krallık ve Avrupa genelinde 70 şehirde olmak üzere scooterları var.

Güncel İçerikler